Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Ofisi’nde Türkiye’nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdiğini açıkladığı toplantıya katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz’deki doğal gaz rezervi keşfine ilişkin, çıkışta gazetecilere konuştu.

“ARANIR, BULUNAMAZDI AMA ŞİMDİ…”

Şentop, Türkiye için tarihi bir gün yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Türkiye’de yıllardır, bizim çocukluğumuzdan beri düşündüğümüz şey şuydu: Türkiye’nin etrafında her yerde petrol var, burada yok. ‘Özellikle mi böyle bir şey yer altında kaybedilmiş, yok edilmiş’ diye düşünürdük hep. Aranırdı bulunamazdı. Şimdi elhamdülillah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlılığıyla, enerji bakanlarımız büyük gayret sarf ettiler, bütün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışanlarımız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından mühendislerimiz hepsi büyük gayretler nihayetinde önemli bir sonuca ulaşıldı. Bu anlaşılan bir başlangıç. İnşallah bunun arkası da gelecek” dedi.

Tarihi “müjde” sonrası gözler Karadeniz’de! “Yeni rezervler de bulunabilir!”

Gündem

Habere Git

“ARKASINDA İRADE VE KARARLILIK VAR”

Böylece Türkiye’nin bütçesinin çok önemli bir kısmı için gider olan bir konuda kendine yetecek hale geleceğini vurgulayan Şentop “Bu çok büyük bir başarıdır. Bunun arkasında yatan şey bu irade ve kararlılıktır. Millet yolunda samimiyetle, hak yolunda samimiyetle çalıştığınız zaman, gayret gösterdiğiniz zaman Cenab-ı Hak size ummadığınız yerlerden yeni yollar, yeni imkanlar açıyor. Böyle bir imkan, böyle bir fırsat elhamdülillah millet olarak hepimizin sevineceği bir olay.”

“TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Hangi siyasi görüşten olursa olsun 83 milyonun, buna sevineceğini dile getiren Şentop, şu değerlendirmede bulundu: Türkiye’yi hâlâ oryantalist bakış açısıyla anlamaya çalışanlar, milletimizin heyecanına, sevincine ortak olmadan bu meseleleri ele alanlar var. Bunlar önemli değil. Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim