Yatırım forumlarında ve güncel ekonomi sitelerinde sıkça rastlanan ‘YTD’ kelimesinin açılımı, ne demek olduğu, yeni ilgilenenler tarafından merak edilebiliyor. Borsa, döviz, kıymetli meta alım-satım sitelerindeki tartışma ve değerlendirme alanlarında  karşılaşılan YTD ne demek? YTD nedir? İşte anlamı…

YTD ne demek? YTD nedir? İşte anlamı!

YTD kısaltmasının açılımı: Yatırım Tavsiyesi Değildir… Borsa, döviz, kıymetli meta forum ve sitelerinde kullanıcılar, tecrübelerini ve fikirlerini beyan ederken, hukuki bir sorun yaşamamak adına beyanlarının sonlarında ‘YTD’ kısaltmasını kullanmaktadır. Böylece fikirlerinin kendilerine ait olduğunu ifade ederek, okuyucuların bu fikre istinâden işlem yapması sonucu uğrayacakları olası zarar durumunda sorumlu tutulmak istemezler.

Ancak bu kısaltmanın, hukuki açıdan ne derece geçerliliğinin olduğu net olarak bilinmiyor. Örneğin, ifadelerinde telkin ve önerilerde bulunarak sonuna bu kısaltmanın yazılması çok da anlamlı olmamaktadır. Bu nedenle fikir beyânâtta bulunurken her hâlükârda olası sonuçları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Editör: TE Bilisim