Aksiyon ve rol oyunları video oyun dünyasında en çok tercih edilen kategoriler arasında yer alıyor. Çünkü gerçek hayatta yapılamayan her şey yüksek gerçeklik imkânı sunulan oyunlarda gerçekleştirilebiliyor. Her ne kadar oyuncular yeni çıkan oyunlar için heyecanlansa da eski ve klasikleşmiş oyunlar da kullanıcıların kalplerinde ve arşivlerinde yerini koruyor. İşte oyun oynamayı seven heyecan tutkunları için derlediğimiz en iyi aksiyon oyunları:

1) Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas ile 3 boyutlu dünyaya adım atan GTA serisi, Vice City’den sonra San Andreas’ta da boy gösteriyor. GTA serisinin en ayrıntılı oyunu olan Grand Theft Auto: San Andreas, araba modifikasyonu ve çete kurma gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

2) NieR: Automata

PlatinumGames’in yarattığı aksiyon oyunu, özgün içeriğiyle ortaya çıkıyor. Geçmişi eskilere dayanan Drakengard serisinin parçası olan oyun, başlangıcından sonuna kadar, kullanıcılara alışık olmadıkları bir eğlence sunuyor.

3) Saints Row: The Third

Bu aksiyon oyunu, benzerlerini çok ilginç bir alanda geride bırakıyor: kahkaha. Evet yanlış okumadınız, oyunun içeriğindeki absürt mizah unsurları sayesinde, oyunu kahkaha atarak oynamanız olası. Bunun dışında oldukça iyi item ve silahlara sahip olan oyun, sadece güldürmüyor. Müzik seçimleri de kullanıcılar tarafından beğenilen oyun, tüm bu özellikleri sayesinde en iyi aksiyon oyunları arasında yerini alıyor.

4) Batman: Arkham Asylum

Christopher Nolan’ın 2008 yapımı Batman filminin ardından piyasaya çıkarılan Batman: Arkham Asylum oyunu da film kadar ses getirdi. Özellikle hikayesini sunuş tarzı ve anlatım biçimiyle öne çıkan oyun, online aksiyon oyunları için de bir referans haline geldi.

5) Just Cause 2

Eğlenceli bir aksiyon filmi olan Just Cause 2, ne yazık ki GTA serisinin gölgesinde kaldı. Baş karakter Rico ile verilen pek çok macerada paraşütle atlamaktan, çeşitli gelişkin silahların kullanımına kadar pek çok özellik sunuluyor.

6) Red Dead Redemption 2

Adeta bir sinema filmi kadar iyi görsel şölen sunan Red Dead Redemption 2, oyun yaratma ve hikâye yazma konusunda ustalaşmış Rockstar Games’in bir ürünü. Ayrıntı seven kullanıcılar için ayrıntılarla donatılmış oyun, gerçekçi oynanış olanağı sunarak benzerlerinin arasından sıyrılıyor.

7) DOOM Eternal

Birinci şahıs nişancı oyunlarını sevenler için kaçırılmayacak bir seri olan DOOM’un en yeni versiyonu DOOM Eternal olarak karşımıza çıkıyor. Bu türün en başarılı örneği olan DOOM serisi, yerini başka oyunlara bırakmamak niyetinde.

8) Darksiders Genesis

2019 yılında bilgisayarlar için tasarlanan Darksiders Genesis, Darksiders serisinin yönünü tamamen değiştiriyor. Çok gerilere, orijinal Darksiders serisinin öncesine yolculuk ettiğimiz oyunda Yedi Mühür’ün geçmişine doğru yolculuk ediyoruz. Bu oyun ile seriye dair her türlü soru da yanıtlanmış oluyor. Serinin öncesine yapılan yolculuk, hikayedeki eksik noktaları da tamamlıyor.

9) Marvel’s Iron Man VR

PlayStation VR cihazınız varsa, bu oyun sizi içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir sanal gerçeklik dünyasına götürüyor. Gerçekliğin en yüksek düzeyde yaşandığı bu oyunda, karakterin kendisi oluyoruz ve hareket kabiliyetimiz yükseliyor. Özellikle Marvel tutkunlarının ilgisini çeken oyun, daha önce filmleri hiç izlememiş kişiler için de eğlenceli bir deneyim sunuyor.

10) Bleeding Edge

Karakter temelli aksiyon oyunlarını sevenler için bu oyunla harika bir dünyanın kapıları aralanıyor. Birbirinden çeşitli ve derin karakterlere sahip olan Bleeding Edge, tasarım konusunda AAA seviyesindeki oyunlara kafa tutuyor. Tüm bu özellikleriyle Bleeding Edge de en iyi aksiyon oyunları arasında yerini alıyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

En İyi Ücretsiz Steam Oyunları

En İyi Hikayeli Oyunlar

en çok oynanan online oyunlar

Editör: TE Bilisim