Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara- Kırıkkale Yolu Şantiyesi’nde incelemelerde bulunarak, yeni talepler doğrultusunda yeni projeler için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Ankara-Kahramankazan yolu en kısa sürede Ankaralıların hizmetine sunulacak

İktisat

Habere Git

“TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRDÜK”

Gün içerisinde gerçekleştirdikleri ziyaretlere değinen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün sabah erken saatlerde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı şantiyelerinde incelemelerde bulunduk. Yerköy’deydik, burada da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl bitmeden Ankara ve Sivas’taki tüm Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimizi hızlı tren konforu ile tanıştırmış olacağız. Bu yönde çalışmaları yerinde inceledik. Şantiye işçisinden mühendisine kadar hepsiyle birlikte olduk. Büyük ve öz verili bir çalışma var bu iş bitecek inşallah. Yani az kaldı.”

Biz tünelin ucundaki ışığı gördük. Hedefimize hızla devam ediyoruz.

“ADANA-GAZİANTEP VE BURSA-İZMİR YHT ÇALIŞMALARIMIZ DA DEVAM EDİYOR”

Ankara-Sivas YHT hattının bitmesiyle, Sivas’tan binen bir yolcunun İstanbul Halkalı’ya kadar hızlı trenle gidebileceğini hatta 2023 yılı gelmeden Edirne’ye kadar hızlı trenle gidebileceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Hızlı tren ile ülkemiz bir kaç yıl önce tanışmıştı. Bunun konforunu da vatandaşımız biliyor ve vazgeçmiyor artık. Ankara – Eskişehir, Ankara-Konya nasıl devam ediyorsa yine Konya – Karamana kadar bu iş uzayacak. Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim