Türk futbolunda büyük tartışma konusu olan yabancı oyuncu sınırlaması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’den önemli açıklamalar geldi.

KARAR KULÜPLERİN

Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili çeşitli görüşler olduğunu belirten Özdemir, “Samimi konuşalım, yabancı sayısının azalmamasını isteyen kişiler var. Değişmesini isteyen de çok kişi var. Burada kararı verecek olan Kulüpler Birliği. Yani Süper Lig’deki takımların varacağı konsensüs! Başkan olarak Mehmet Sepil’i seçtiler. Konularımızdan biri de buydu. Yabancı sayısına dair ne yapacağımıza dair karar alalım” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ RAPOR HAZIRLIYOR

Konuyla ilgili, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’e de çalışma yaptırdığını belirten TFF Başkanı Özdemir, “Onun da görüşlerini almamız gerektiği için ona da bir çalışma yaptırıyorum. Bu kararı bugün verdim, yarın sabah uygulayalım diye bir şey olmayacak. 3 yıllık bir periyotta varmak istediğimiz yabancı sayısına ancak ulaşırız. Şu anda bir şey söylemem erken” ifadelerini kullandı.

TRANSFERE KRİTER GELEBİLİR

Yabancı sayısının yanında, transfer edilecek futbolculara kriter getirilmesi konusunda da bir isteğin olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Tartışacağımız konulardan biri de bu. 30’un üzerinde inanılmaz sayıda futbolcu, Süper Lig’de görev yapmakta. Bunlarda bazı özelliklerin aranması gerektiğine inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim