Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden Tarhana Çorbası tarifi, sağlıklı yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen Tarhana Çorbası tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 5 Kasım 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Tarhana Çorbası tarifi! Malzeme listesi ve Tarhana Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Tarhana Çorbası tarifi, malzemeleri

Tarhana Çorbası tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Tarhana Çorbası tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Tarhana Çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 yemek kaşığı toz tarhana

1 tutam kuru nane

7 su bardağı su

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

1 paket hellim peyniri

Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

Tarhana Çorbası tarifini hazırlamak için öncelikle 1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin. Bir çorba tenceresinde tereyağı, domates salçasını hafif karıştırın ardından tarhanayı ve suyu ilave edin. Opsiyonel olarak kuru nane, tuz, karabiber ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte kapağı kapalı 5 – 10 dakika pişirin ve ateşten alın.

Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim