Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Deprem sonrası yaşadıklarını Diriliş Postası’na anlatan Muhammed Ebu Cuheşeh, “Biz yıkılan evlerden yaklaşık 3 dakika uzaklıktaydık, arkadaşımın evindeydik. Deprem sırasında binaların yerle bir olduğunu gördüm. İnsanların acı çektiklerini gördüm. Kadınlar ve çocukların çığlıklarını duydum. O anlar her yer çığlıklarla yankılanıyordu” dedi.

KALBİME BİR ATEŞ DÜŞTÜ

Felaketin ardından hissettiklerini “O anlarda kalbime bir ateş düştü” şeklinde tarif eden Cuheşeh “Bu iyi insanlara (Güzel Türk halkına ) yardım etmem gerektiğini düşündüm ve hemen hemen olay yerine geldim. Birçok insanın toprak altında ve yıkılmış evlerde olduğunu gördüm. Birçok insanın molozların altında olduğuna şahit oldum. Yardım istiyorlardı. Hızlıca insanların kurtarılmasına yardım etmeye gittim. Onları enkazın altından var olan imkan ve gücümle kurtarmaya çalıştım. Onları taşların ve toprağın altından kurtardım” dedi.

“Türk halkının yanında durdum”

Aylar önce geldiği Türkiye ile sıkı gönül bağları kuran Filistinli genç “Ben bir Filistinli olarak Türk halkının yanında durdum. Samimi ve iyi olan bu halkın yanında durdum. Onların bize yardım ettiği gibi ben de onlara yardım ettim ve yanlarında durdum. Çünkü o her ne olursa olsun, biz tek millet olarak bunu aşacağız. Benim yerimde hangi Filistinli olsaydı. Benim yaptıklarımdan fazlasını yapardı. İnsanlık görevidir bu. İnşallah bizler de işgale karşı yardım ederek insanlık görevini yapanları buluruz yanımızda. Geçmiş olsun güzel İzmir’e, geçmiş olsun güzel Türkiye’ye, geçmiş olsun kardeş olan Türk halkına” ifadelerini kullandı.

“BALKONDA MAHSUR KALMIŞLARDI”

Bir ara balkonda mahsur kalan kadın ve çocuklar olduğunu gören Filistinli genç “Çocuklar ağlıyordu. Türkçe “ölmek istemiyorum” diyorlardı. Bu durum beni çok duygulandırdı ve ellerim bağlı bir şekilde beklemek istemedim. Hem de çocuklar çaresizce ağlayıp, yardım isterken ben bekleyemezdim. Onlara yardım ettim ve dışarıya aldık onları” diye konuştu.

İLK O FARKETTİ

Sadece bu kadarla kalmadı onun yardımına koştukları. Kimselerin görmediği bir yerde enkaz altında farkettiği kişinin imdadına da koştu. “Başka bir yere geçerken toprak altındaki bir kişiyi vardı ve kimse görmemişti onu” diyen Filistinli Muhammed Ebu Cuheşeh “Ben onunla konuştum “iyi misin” diye sordum. Benimle konuştu. ‘İyiyim ama beni buradan çıkarın. Çünkü ölmek istemiyorum’ dedi. Onunla konuştum, ‘inşallah ölmeyeceksin. Çünkü biz buradayız’ dedim. Taşları kırdım ve yıkılan evin altından o genç adam çıkardım. O anlar korku dolu olabilir ama korkudan daha büyük bir his vardı. O da birilerine yardım ederek onları hayat tutundurmaktı” sözleriyle korkuyla ölüm arasındaki ince çizgiye dikkat çekti

Editör: TE Bilisim