Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı Milorad Dodik, Srpska Republika Üniversite Klinik Merkezi’nden ayrıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. COVID-19’dan iyileşen Milorad Dodik 25 gün hastanede kaldı. Basına hitaben yaptığı konuşmada Dodik, Demokratik Hareket Partisi (SDA) lideri Bekir İzzetbegoviç’in “sözde Joe Biden, etnisiteleri ve kantonları yok etmek için buraya gelecek” yaptığı açıklamasına, cevap olarak Bosna-Hersek’in Sırp Cumhuriyeti’nin lağvedilmesinden önce ortadan kaybolacağını söyledi.

“PARÇALANMANIN ZAMANI GELECEK”

Cumhurbaşkanlığı balkanı Milorad Dodik, “Örneğin Bosna Hersek’nin bundan önce ortadan kalkacağını ve Sırp Cumhuriyeti’nin varlık hakkına sahip bir devlet olarak kalacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Milorad Dodik, ilerde her şeyin olabileceğini tehditler savurarak, “Böyle bir kararın zamanı mutlaka gelecek. Bosna Hersek, Sırp Cumhuriyeti’nin lağvedilmesinden önce parçalanacak. Bağımsız ve egemen bir ülke statüsünü güvence altına almak için Sırp Cumhuriyeti için çok gerçekçi bir seçenek belirleyeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK YENİLGİYE UĞRAMIŞTI

Bosna cumhurbaşkanlığı başkanı, hastanede geçirdiği son 25 günün hayatındaki en zor gün olduğunu ifade ederek, tedavi sırasında gördüğü ilgiden dolayı doktorlara ve hastane personeline teşekkür etti.

Ancak geçtiğimiz haftalarda Bosna-Hersek’te Dayton Barış Antlaşması’nın imzalanmasından bu yana yedinci yerel seçimler yapılmıştı. Her fırsatta tehditlerde bulunmaktan kaçınmayan Dodik, bu seçilerde halk tarafından cezalandırılmıştı. Bu seçimlerde ise, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Milorad Dodik’in partisi, Sırp medyasının “şoke edici” dediği Banja Luka’yı kaybetti.

Editör: TE Bilisim