Koronavirusle birlikte Sağlık Bakanlığı’nın, vatandaşların koronavirus takiplerinin ve kontrollerinin yapılması amacıyla kullanıma sunduğu Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması hakkında detaylar merak ediliyor. Günümüzde toplu taşıma ve seyahat alanında gerekli olan HES kodunun zamanla tüm kamusal alanlarda zorunlu hale gelmesi bekleniyor. Bu durumda vatandaşlar hes kodu alma ve kullanım alanlarıyla ilgili detayları merak ediyor. Özellikle 13 milyon nüfuslu megakentte yaşayan İstanbullular, toplu taşıma kullanabilmek için İstanbulkart HES kodu tanımlama – eşleştirme – kişiselleştirme nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor. Peki, artık hayatımızın kaçınılmaz bir parçası haline gelen İstanbulkart HES kodu tanımlama eşleştirme nasıl yapılır? HES kodu nasıl alınır, nerelerde kullanılır? İşte merak edilen bilgiler…

İstanbulkart HES kodu tanımlama eşleştirme nasıl yapılır?

Vatandaşların koronavirus takiplerinin ve kontrollerinin yapıldığı Hayat Eve Sığar (HES) Sağlık Bakanlığınca kullanıma sunuldu. Yakın zamanda hayatımızın birçok alanında gerekli olacak HES kodu kullanımı zorunlu olan alanlar ve uygulamanın kullanımına dair detaylar merak edildi.

15 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu kullanmayanların toplu taşıma kullanmayacağı haberleri üzerine, 13 milyon nüfuslu megakentte ikamet eden vatandaşlar da İstanbulkart HES kodu tanımlama, eşleştirme nasıl yapılır konusunu araştırmaya koyuldu. İşte konunun detayları…

Öncelikle İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır sorusunun yanıtlayalım:

HES kodunuzu oluşturduktan sonra https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresine giderek bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor. Bu işlemi tamamladığınızda, HES kodunuz İstanbul Kartlarınıza tanımlanmış olacak.

HES kodu nasıl alınır, nerelerde kullanılır?

HES kodu seyahat alanında birçok yerde zorunlu hale geldi. Yakın zamanda kamusal alanlarda da HES kodu kullanımı zorunlu olacak. Peki HES kodu nasıl ve nereden alınır?

Birkaç yöntem ile HES kodunuzu alabilirsiniz.

Bunlardan biri, kısa mesaj (SMS) ile HES kodu almak için HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazıp, 2023’e gönderilir.

Diğer bir yöntem Hayat Eve Sığar ile HES kodu alma. Hayat Eve Sığar uygulamasını telefonlarınıza indirip HES kodu işlemleri bölümünden HES kodu oluştur butonuna tıklanarak kod kullanım süresi seçilerek alınabilir.

Dilerseniz E-devlet üzerinden de HES kodu oluşturmanız mümkün.

Editör: TE Bilisim