Türkiye’de oyuncular bir yeni projede bir de haklarında ortaya atılan iddialar üzerinde konuşulmaya başlanıyor. Erkan Kolçak Köstendil de bugün bu nedenlerden biri sebebiyle merak edilmeye başlandı. Usta oyuncunun en son rol aldığı diziden ayrılacağı iddiaları gündeme geldi. Erkan Kolçak Köstendil Çukur dizisinden ayrıldı iddiası sonrası oyuncu hakkında merak edilenler de oldu. Vatandaşlar sevilen oyuncu hakkında en çok kimdir, nereli, kaç yaşında gibi soruların yanıtını merak ediyor. Biz de bu içeriğimizde Erkan Kolçak biyografisini ele aldık. Peki, Oyuncu Erkan Kolçak Köstendil kimdir? Usta Oyuncu Erkan Kolçak Köstendil Nereli ve Kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir?

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983’te Bursa’da doğmuştur, tiyatro oyuncusu ve yönetmendir. Çeşitli tiyatro oyunlarında, film ve dizilerde rol alan sanatçı, “Ulan İstanbul” dizisindeki rolü ile Türkiye’de adından daha fazla söz ettirmeye başladı. Çektiği kısa filmler ile çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül almıştır.

Erkan Kolçak Köstendil’in Çukur dizisindeki karakteri

Erkan Kolçak Köstendil Nereli, Kaç Yaşında?

Bursa Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında futbolculuk yaptı, Bursaspor’da oynadı. Futbol kariyerinden vazgeçerek tiyatroya yöneldi. Yükseköğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde yaptı.

Tiyatro çalışmalarına Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda başlayan oyuncu, AuT ve Karşı Cinsle Tanışma Sanatı isimli oyunlarda farklı karakterleri canlandırdı. Televizonda ilk defa, 2005 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin üçüncü sezonudaki “galerici” rolünü canlandırdı; sinemaya ise ilk defa Güz Sancısı (2008) filminde “nümayişçi” rolü ile başladı.

2009 yılında “Facebook dizisi” olarak bilinen Mukadderat adlı diziyi yazıp yönetti. Aynı yıl M.A.T adlı polisiye dizinde “Emre” karakterini canlandırdı. Senaryosunu yazıp yönettiği Vakit adlı kısa film, 2010 yılında gerçekleşen Sinepark 4. Kısa Film Festivali’nde, Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali’nde, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller aldı.

Editör: TE Bilisim