Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Medya Buluşması” programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“MÜCADELE İLE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUYORUZ”

Şehit düşen Mehmetçiğe Allah’tan rahmet dileyen Kurum, “Sınır ötesinde Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, hakikaten tarihimizin en büyük mücadelelerinden biri oldu. Tabii bu süreçte pek çok acıyı da yaşadık. Şehitlerimiz oldu. Şehit cenazelerimiz de gösterdi ki bu ülkenin her ferdi birlik, beraberlik içerisinde hareket ediyor. Bugün terörden ekonomiye, dış politikadan iç siyasete, savunmadan enerjiye kadar tarihimizin en kritik meseleleriyle karşı karşıyayız, büyük mücadeleler veriyoruz. Sınır ötesinde yürüttüğümüz amansız mücadele ile topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruyor, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sahada da masada da çok önemli başarılara imza atıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin sınırlarını korumak için büyük mücadeleler verdiğini anlatan Kurum, “Şunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki biz Suriye sınırımızı terör örgütlerinden arındırmazsak, Kamışlı’da, Tel Abyad’da, Münbiç’te, İdlib’de mücadele etmezsek bugün vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te ve Hatay’da vermek zorunda kalırız.” ifadesini kullandı.

“ÖZKOÇ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

Kurum, Cumhubraşkanı Erdoğan’a hakaret eden CHP’li Engin Özkoç hakkında “İsmini bile anmaktan hicap duyduğum bir şahsın gazi Meclisimiz çatısı altında Cumhurbaşkanımıza ve milletimize ettiği hakareti milletimiz unutmayacak. Bu kişi ve zihniyeti, maşeri vicdanda sorgulanacak. Hukuk önünde de hesap verecek ve yargılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim