Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Dünyadan ve yurt içinde yaşanan gelişmeleri açıklamasında ele alan Erdoğan Azerbaycan’ı tarihi Şuşa kentini işgalden temizlediği için tebrik etti. Bunun yanı sıra Erdoğan İzmir’de depremi nedeniyle CHP’ye sert eleştirilerde bulunarak “İzmir depremi CHP’nin de enkaz altında kaldığı depremdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

“ŞUŞA’DA ZAFERE ULAŞILDI”

Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ediyorum.

Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir.

30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda ‘men sabera zafera’ diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar.

Adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci, bizim de sevincimizdir.

“HİZMETKAR OLMA GAYRETİNDEYİZ”

Türkiye’nin yeni yol ayrımında olduğu bu dönemde Kocaeli’den destek bekliyoruz. AK Parti’nin kurucusu da sahibi de milletimizdir. Millet yoksa AK Parti de yok. Bu millete efendi değil, hizmetkar olmanın gayreti içindeyiz. Böyle bir davanın zaferini görmekten büyük mutluluk olabilir mi? Partimize sahip çıkmanızı, millet ile muhabbeti sıkı tutmanızı istiyorum.

Kocaeli’ne son 18 yılda 37 spor tesisi kazandırdık. Kocaeli’deki ihtiyaç sahiplerine 2 milyar lira kaynak aktardık. 84 tane sağlık tesisini şehrimize kazandırdık, 9 tesisin inşası devam ediyor. Şehir hastanesi güzergahındaki bölünmüş yolu tamamladık. Sanayi ve ekonominin can damarı Kocaeli’ne lojistik merkezi kazandırdık. YHT projemiz devam ediyor, Gebze-Darıca Metro Hattı, çift hat sistemden oluşuyor. Kocaeli’de doğalgaz almayan ilçemiz kalmadı.

“EN ÇOK SAHİPLENİLEN PARTİ”

AK Parti 11 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ve geniş tabanlı, milletimizin en çok sahiplendiği partisidir.

Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir.

Bu devlet hiçbir zaman garip gurebayı, fakir fukarayı yalnız bırakmadı.

“GERÇEKLERİ TEKRAR HATIRLADIK”

İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

İnşallah bir yıl içerisinde oradaki (İzmir) çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz.

(İzmir’deki deprem) Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 3’ü ağır olmak üzere 24’ü halen hastanede tedavi görüyor.

“İKİ HAFTA İÇİNDE HİZMETE BAŞLAYACAK”

(İzmir’deki deprem) İhtiyaca göre arttırılmak üzere şimdilik 1312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek.

(İzmir’deki deprem) Hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz.

İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı depremdir. Ya hayır konuşun ya da susun. Siz en iyi bildiğiniz iş parti içi kavgayla uğraşın.

Editör: TE Bilisim