Tekrarlayan bir batık tırnak sorunu ile karşı karşıyasınız ve ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Tırnak batması tedavisi için ameliyat seçeneğini düşünüyor ve daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Tırnak batması, batık tırnak tedavisi ve seçenekler hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

Ayak tırnağı batması, en yaygın görülen ayak problemlerinden biridir. Batık tırnak tedavisi seçenekleri, sorunun ne kadar ilerlediğine ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Ancak, her zaman için bir tedavi seçeneği vardır.

Uzun süreli ve kronikleşen durumlarda, tırnak batması ameliyatı muhtemelen en iyi seçenek olacaktır. İnvaziv olmayan tedaviler başarısız olduğunda, tırnak kenarının çıkarılması ve ağrıdan kaçınmak için, ameliyat daha kalıcı bir çözüm olabilir.

Batık tırnak ameliyatı aşağıdaki durumlarda önerilir:

Kronikleşen batık ayak tırnağı Düzenli bakıma rağmen tekrarlayan tırnak batması Yaşam tarını olumsuz etkileyen, önemli ağrılara ve ayakkabı kullanım sorunlarına neden olan batık ayak tırnakları

Batık tırnak tedavisi öncesi değerlendirme sırasında, doktorunuz farklı tedavi seçeneklerini açıklayacak ve çeşitli seçenekler mevcut olduğundan en iyi planı hazırlayacaktır.

PNA adıyla bilinen “kısmi tırnak avülsiyonu” en yaygın tedavi prosedürüdür. Ayak tırnağının yanı, doğal bir görünüm korunurken kalıcı olarak çıkarılır. Nadir durumlarda, gelecekteki olası komplikasyonları önlemek için tırnağın tamamen çıkarıldığı bir cerrahi müdahale gerekebilir.

Kısmi Tırnak Çekimi

Batık tırnak tedavisi için uygulanan kısmi tırnak çekimi; tırnağın deriye zarar veren tarafının kalıcı olarak çekilmesini içerir. Normalde, basit tırnak batması vakalarında kullanılan hızlı ve rutin bir işlemdir. Tırnağın çoğu takılı bırakabildiğinden, ayak hastalıkları uzmanları tarafından da tercih edilmektedir. Faydaları aşağıdaki gibidir:

Hızlı bir prosedürdür İyileşme sonrası normal görünümlü bir tırnak kalır %98 başarı oranına sahiptir Sorunu kalıcı olarak düzeltir Hızlı iyileşme sürecine sahiptir

Tam Tırnak Çekimi

Batık tırnak tedavisi için uygulanan tam tırnak çekimi, yalnızca ciddi şekilde hasar görmüş veya kalınlaşmış bir ayak tırnağı, daha basit kısmi tırnak çekimi uygulamasının düzeltemediği tekrar eden sorunlara neden olduğunda, tırnağın tamamının çıkarılmasını içerir. Bu, çok tercih edilen bir tedavi seçeneği değildir, ancak nadir durumlarda gelecekteki sorunlardan kaçınmak için önerilebilir.

Geçmeyen tırnak batması için kalıcı bir çözümdür %98 başarı oranına sahiptir Basit ve hızlı bir prosedürdür

Hızlı iyileşme oranına sahiptir

Fenolizasyon ile Tırnak Batması Tedavisi

Tırnak batması tedavisi için fenolizasyonlu tedavi, en yaygın çözümlerden biridir. Güvenli, basit ve etkilidir. Ameliyat sonrası ağrı ve enfeksiyonu önlemek için hafif bir asit kullanılır. Bu tedavi, %98.5’lik bir başarı oranına sahiptir. Doğal görünümlü bir tırnak ile, hastaların çoğu tarafından tercih edilen tedavidir.

Sıvı asit, sorunlu bölgeye 1 dakika boyunca uygulanır. Asit güvenlidir ve uzmanlar tarafından kullanımı onaylanmıştır. Şeker hastaları ya da vasküler hastalığı olanlar için de güvenli bir prosedürdür. Risk faktörleri hakkında çok fazla kanıt olmasa da, hamile kadınlar ya da emzirme dönemindeki annemler için önerilmemektedir.

Editör: TE Bilisim