Recep Yazgan / SAMSUN

Samsun’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) yapılan 5 bin 425 başvuruya yönelik değerlendirmeler sonucu 224’üne kredi çıktı. KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, daha çok mikro ölçekli firmaların bu krediden yararlanacağını söyledi.

KOSGEB’in sıfır faizli kredi başvuru sonuçları, müracaatların yapıldığı ekran üzerinden işletme sahiplerine duyuruldu. Türkiye genelinde toplam 244 bin 890 işletme sahibinin merakla beklediği sonuçlar, yalnızca 15 bin kişinin yüzünü güldürdü. Samsun’da ise toplam 5 bin 425 başvurudan sadece 224’ünün faizsiz kredi desteğinden yararlanma hakkı kazandığı öğrenildi.

SAMSUN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Kredi Faiz Desteği başvuru sonuçları açıklandı. KOSGEB Genel Müdürlüğü’nce yapılan duyuruda, başvuruda bulunanların kredi sorgulamalarını adresinden öğrenebilecekleri duyuruldu. Samsun’da kimlerin KOSGEB kredisinden yararlanacağı konusunda, KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü’ne herhangi bir liste gönderilmediğini belirten KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, listelerin Genel Müdürlük tarafından belirlendiği ve ilgililere duyurulduğunu söyledi. Dursunoğlu, “Ağırlıklı olarak mikro ölçekli firmalar bu krediden yararlanacak.’ dedi.

SAMSUN’DA 224 KOBİ’YE VERİLECEK

KOSGEB’in 50 bin liralık faizsiz desteğinin, 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3’er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli olarak KOBİ’lere sunulacak. ‘Rekor’ oranda talep gelen KOSGEB kredisi, Samsun’da ise sadece 224 KOBİ’nin yüzünü güldürdü. Krediyi almaya hak kazanan firmaların isimlerinin açıklanmaması dikkatlerden kaçmazken, KOSGEB tarafından kredi almaya hak kazanan firma sahiplerine SMS yoluyla mesaj gönderildiği ifade edildi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

50 bin liralık desteğe başvurup, programdan yararlanma hakkını elde edenlere, ödemelerin 2016 yılı bitmeden yapılaca ğı belirtildi. KOSGEB’in internet adresinden ve telefonlarına gelen SMS’lerle sıfır faizli kredi desteğinden yararlanabilecekleri bilgisi verilen firma sahipleri, kredilerini alabilmek için dün itibariyle bankaların yolunu tuttu. Kredi ödemelerinin, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Finans Bank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası ile Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yapılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim