CHP, son günlerde parti içindeki taciz ve tecavüz haberleriyle gündeme sık sık geliyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP yönetiminin üstünü örtbas etmeye çalıştığı, CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K.’nin restoranda bir kadını zorla alıkoyarak taciz ettiği gerekçesiyle tutuklanmasından sonra, yeni taciz olayları da gün yüzüne çıktı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Yaşanan bu olaylar hakkında CHP’den ses çıkmadı. Özellikle gözlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmesinin ardından kendisinden her hangi bir açıklama gelmemesi nedeniyle tepkilerin hedefi oldu.

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah CHP Kadın Kolları’nın “Kadın” konulu organizasyonunda, partisinin “Yaşam Hak” projesinin tanıtım toplantısında konuştu.

KILIÇDAROĞLU TEK KELİME ETMEDİ!

CHP Lideri, burada partisinin İstanbul’daki ilçe teşkilatlarında yaşanan tecavüz ve tacizler hakkında, tek cümle kurmayarak yine sessiz kaldı.

Projenin tanıtımında CHP Kadın Kolları’nın önemli bir projeye imza attığını savunan Kılıçdaroğlu, yaşama hakkına herkesin saygı göstermesi lazım diyerek “Kadına yönelik şiddetin artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Hepimizin ortak tavır takınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

MOR HALKALILAR DA SESSİZ

Yaklaşık bir haftaya yakın bir zaman geçmesine rağmen sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu ve partisi CHP’ye tepkiler gelmeye devam ediyor. Ayrıca CHP’nin yanı sıra kadın haklarını koruduğunu iddia eden STK’lardan da herhangi bir tepki gelmemiş aksine sosyal medyada kadına karşı şiddeti önleyeceğini öne sürdükleri “İstanbul Sözleşmesi”ni resimlerindeki mor halkalarla savunan kadınlar dahi konu hakkında konuşulmaması gerektiğini söyledi.

Kadın haklarını savunan sözde mor halkalı hesaplar CHP’deki çok sayıda meydana gelen tecavüz olaylarına tepki vermek yerine sessiz kalınması gerektiğini savunuyor.

CHP 3 ilçe teşkilatında yaşanan taciz ve tecavüz olaylarıyla çalkalanıyor | Kaftancıoğlu’ndan gizleme çabası!

Güncel

Habere Git

Tacizden tutuklanan CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı için istenen ceza belli oldu

Gündem

Habere Git

CHP’nin taciz skandalları Türkiye’nin midesini bulandırdı | 16 milyona “algı suikastı”

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim