İncirin vücudumuza faydaları, kuru ve yaş tüketiminde etkisini göstermekle birlikte mevsiminde tüketilmesi de istenen faydanın sağlanabilmesi açısından oldukça önemlidir. İncirin faydaları, şu şekilde sıralanabilir:

Kalp sağlığının korunmasında etkilidir. İçeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde damarlarda sertleşme oluşmasının önüne geçerek kalp krizi riskini de azaltmaktadır. Zihin geliştirici bir özelliğinin olması Alzheimer hastalığının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Vücutta kanser hücresinin oluşmasını önlemektedir. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki zararlı hücrelerin atılmasını sağlayarak, güçlü bir bağışıklık sistemi kazandırır. Saç dökülmelerini azaltarak daha güçlü saçların çıkmasına yardımcı olur. Özellikle zayıf saç tipine sahip olanların düzenli kullanmaları halinde daha güçlü saç köklerine sahip olmaları mümkün olmaktadır. Ciltteki sorunları gidererek pürüzsüz bir cilt olanağı sunar. Özellikle siyah nokta ya da akne gibi cilt problemlerine karşı önerilmektedir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bu sayede istenen miktarda tüketilmesi durumunda zayıflama sürecinde tercih edilebilmektedir.

Kemik ve iskelet sisteminin daha güçlü olmasını sağlayarak, özellikle çocukların gelişimlerini olumlu düzeyde etkilemektedir.

İncirin Besin Özellikleri Nelerdir?

İncirin besin özellikleri, günlük enerji miktarını en iyi derece karşılayacak içerikleri barındırmaktadır. Özellikle kalsiyum değeri sayesinde vücudun daha güçlü bir yapıya sahip olması sağlanırken, şu besin değerleriyle de diğer besin ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir:

Vitamin bakımından oldukça zengin olan incirin içeriğinde C, A, E, D, K vitaminleri yeter miktarda bulunmaktadır. İçeriğinde 0,37 oranında demir bulunmakla birlikte, 17 mg Magnezyum ve 35 mg Kalsiyum bulunmaktadır. 9 gr ölçüsünde lif barındıran incir, protein ve çinko gibi oldukça farklı besin değerlerini de içerisinde bulundurmaktadır.

Zengin içerikli bir besin olan incir, çok fazla tüketildiğinde kilo yapabildiği için düzeli ölçülerle tüketilmesi önerilmektedir. İncirin faydaları olarak sunulan öneriler, doğru ölçülerde tüketilmediğinde istenen sonuçların alınmasına engel olabilmektedir.

Kuru İncirin Yararları Nelerdir?

Kuru incirin yararları da yaş tüketiminde olduğu içerikleri sunmaktadır. Fakat kurutulmuş bir incirde şeker oranı düşmesi nedeniyle yaş tüketimine göre daha fazla faydalar sunduğu bilinmektedir.

Kuru incir özellikle diyet programları içerisinde çokça önerilmekte olup, tok tutma etkisinden faydalanılmaktadır. Bunun yanı sıra günlük kan şekerini de dengelemesi nedeniyle kuru incirin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

İncir Sütü Nasıl Tüketilir?

İncir sütünün tüketilmesi, incir meyvesinden ziyade incirin yapraklarından elde edilerek sağlanmaktadır. İncir sütünün antioksidan etkisi sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Antioksidan özelliği sayesinde cilt yüzeylerindeki siyah nokta ya da aknelerin giderilmesine yönelik yapılan tedavilerde kullanılmakta olan incir sütü, iltihap giderici bir etki de sunması nedeniyle egzamalar üzerinde de uygulanabilmektedir.

İncir sütü, bir bardak içilerek tüketildiği gibi, yüz bölgesine haricen uygulama şeklinde de kullanılabilmektedir. Cilt yüzeyinde kullanılan incir sütünün cilt tonunda beyazlama sağladığı bilinmekte ve cilt yüzeyinde parlaklık bıraktığı araştırmalar tarafından kanıtlanmaktadır.

İncir Nasıl Tüketilmelidir?

İncir tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler, öncelikle ölçüdür. Günde iki adet incir diğer meyvelere oranla daha büyük bir porsiyon olarak karşılanmaktadır. Zengin besin değerleri sayesinde az tüketimiyle de vücuda faydalarını görmek mümkün olmaktadır.

İncirin faydaları

hemen herkes için geçerli olmakla birlikte, diyabet hastaları için kontrollü tüketimi önerilmektedir. İçerisindeki şeker oranının yüksek olması nedeniyle, diyabet hastalarının incir tüketiminden önce hekimine başvurarak öneri almaları gerekmektedir.

İncir tüketiminde, incirin sütü ya da reçeli gibi alternatif tüketim şekilleri bulunmakla beraber, pek çok tatlını da vazgeçilmez malzemeleri arasında yer almaktadır. Bu sayede zengin besin değerlerinden farklı tüketim yolları ile yararlanmak mümkün olmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Ihlamurun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

İğdenin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Hurmanın Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim