Kocaeli’nde Merkez Bankası İzmit Şubesi önünde toplanan, aralarında Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşit sloganlar atarak Anıtpark’a kadar yürüdü.

Bu sırada gruptakiler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi. Anıtpark’taki programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Başkanı Şahin Yaşlık, burada yaptığı konuşmada, polis ve askere yapılan hain saldırılara “Dur” demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Yaşlık, asimetrik saldırıların Türkiye’yi asla yıkamayacağını, sarsamayacağını ve düşüremeyeceğini dile getirerek, Halep, Filistin ve Musul’da yapılanlara sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet vurgusunun kendilerinin milli kılavuzu olduğunu anlatan Yaşlık, Çanakkale’de yüz binlerce şehit veren bu milleti kimsenin düşüremeyeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim