Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Türkiye’nin Suriye’de petrol için değil, insani nedeniyle var olduğunu açıkladığı sırada Yunanistan’dan çarpıcı bir suçlama geldi. Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Handelsblatt’a tam sayfa mülakat veren Başbakan Kyriakos Miçotakis, Ankara karşısında ağır ithamlarda bulundu. Almanya’da bugün yayınlanacak olmasına karşın Yunan medyasında tüm detaylarıyla paylaşılan söyleşide Miçotakis, göçmen kriziyle ilgili bir soruya “Bu meselenin sorumlusu Türkiye’dir.

TSK GÖZ YUMUYORMUŞ!

Avrupa Birliği ile imzalanan göçmen anlaşmasının gereğini yerine getirmiyorlar. Bizimle hiçbir şekilde işbirliği yapmıyorlar. Bununla birlikte Türk Sahil Güvenlik Güçleri yasadışı geçişlere göz yumuyor. Elimizde kanıtlar var. Bu, AB ile bu alanda imzalanan her şeyin ihlali demektir. Bu durum kabul edilemez,  bu şekilde devam etmemiz de mümkün değil” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN YÜZÜNE DE SÖYLEMİŞ!

Türkiye’nin milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmasına değinmeyen, kendi ülkesindeki 70 bin sığınmacıya odaklanan Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde de konuştu. Göçmen krizinin Erdoğan tarafından bir enstrüman haline getirildiğini öne süren Miçotakis, “Başkan Erdoğan ile görüştüğümüz zaman kendisine de dile getirdim: Avrupa’yı baskı altına almak için bu insanları kullanmak hukuka aykırı ve çok yanlış bir siyaset. Bu şekilde hiçbir yere varılamaz. Ancak kendisi bu siyaseti sürdürmekte kararlı gözüküyor” dedi.

AB’Yİ ELEŞTİRDİ

Türkiye’ye çok sayıda suçlamada bulunan Miçotakis, Avrupa Birliği’ni de meseleyi Atina’nın üzerine yıkma eğilimi nedeniyle eleştirdi. “Suriye iç savaşı başladığından beri Avrupa’ya insan akını var. Bu akım çoğunlukla Yunanistan ve İtalya üzerinden, özellikle de bizim topraklarımız üzerinden. Ancak Brüksel, bu sorunu sadece bizimle sınırlıymış gibi algılıyor. Çok yanlış bir yaklaşım ve bu şekilde hiçbir yere varamayız” şeklinde konuşarak diğer AB ülkelerine çıkıştı.

Editör: TE Bilisim