Son günlerde Türkiye’de vatandaşların sinir uçlarıyla oynayan zihniyet tekrar harekete geçti. Demokrasi yanlısı gibi gözükerek darbe imasında bulunanların yanı sıra Allah’ın her Müslüman kadına emrettiği tesettüre dil uzatanlar tekrar gündem olma peşinde koşuyor.

28 ŞUBAT KALINTILARI

İlk olarak CHP’li Fikri Sağlar yandaş medya Halk TV’de başörtüsüne saldırarak “Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli” ifadelerini kullanmış başörtülü hakim ve savcılar hakkında tepki çeken ifadeler kullanmıştı.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu açıklamalara tepkiler henüz dinmedi. 28 Şubat’taki zihniyetin iz düşümü olarak ifade edilen açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan da sessiz kalmayarak Fikri Sağlar’ın bu çağda yaşamadığını ifade etti.

Bunun yanı sıra darbe çığırtkanlığı yapanlar da başörtüsü düşmanlığını ifade eden açıklamaların ardından kısa bir süre sonra ortaya tekrar çıktı.

DARBECİ ZİHNİYETİN İFŞASI

TELE 1 sunucusu ve gazeteci Can Ataklı her zamanki gibi sınır tanımayan açıklamalarda bulunarak açık bir şekilde darbe imasında bulundu. Darbeci zihniyetini ifşa eden Ataklı “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.” ifadeleriyle tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesi için “çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” diyerek halkı eyleme, sokak hareketlerine teşvik etmeye çalışan Ataklı’nın ifadeleri tartışma konusu olurken hemen peşinden Genelkurmay eski Başkanlarından İlker Başbuğ’un 27 Mayıs darbesini meşrulaştırmaya çalışan ifadeleri vesayet tartışmalarını alevlendirdi.

AK PARTİ’DEN SUÇ DUYURUSU

Tüm bu açıklamaların ardından AK Parti 81 ilde 3 isim için savcılıklara suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Editör: TE Bilisim