Hadiciler heyecanla bu akşam 20:30’da yapılacak yarışmayı bekliyor. 20 ekim hadi ipucu sorusu da geldi. Bugünün hadi ipucu sorusu Antik Yunan’da evlilik teklifi hangi meyveyle yapılıyordu? olarak belli oldu. İşte Hadi klasik 20:30 yarışmasına ait 20 Ekim hadi ipucu sorusu: Antik Yunan’da evlilik teklifi hangi meyveyle yapılıyordu? Bugünün ipucu sorusunun detaylarını sizler için hazırladık. İşte 20 Ekim hadi ipucu sorusu ve detaylar…

Soru: Antik Yunan’da evlilik teklifi hangi meyveyle yapılıyordu?

Cevap: Antik Yunan’da erkekler, kadınlara evlilik teklifini elma atarak yaparlardı. Kadınlar tutarsa teklif kabul edilmiş olurdu.

Antik Yunan’da Aile, Evlilik ve Kadın

Aile, antik Yunan toplumunun en küçük birliği olup diğer pek çok toplumda olduğu gibi karı-koca ve çocuklardan oluşmakta idi. Bu birliğe ev köleleri de dâhil edilebilmektedir. Koca / baba, “kyrios” (efendi) sıfatı ile tüm aile üzerinde otoriteye sahipti.

Erkekler genellikle bir ailenin geçimini sağlayabilecekleri ekonomik dayanağa sahip olduklarında yani yaklaşık 30 yaşlarında evlenirlerdi. Buna karşın kızların evlenme yaşı daha düşüktü ve genellikle 16/18 yaşlarında evlendirilirlerdi. Kızların erken yaşta evlendirilmelerinin nedeni Eski Yunan erkeğinin önem verdiği bekâretin garantisi idi.

Aile servetinin yabancı kişilere gitmesini önlemek için genellikle akraba evliliği yapılırdı ve kadınlar evlenecekleri erkeğin seçiminde hiçbir söz hakkına sahip değillerdi. Ancak üst sınıfa dâhil kadınlar bu konuda daha özgürdüler.

HADİ NEDİR? NASIL OYNANIR?

Hadi Türkiye’nin ilk canlı bilgi yarışması uygulamasıdır. Her gün canlı yayında katılımcılar sorulan sorulara doğru cevap vererek, o yarışma için belirlenen ödül havuzundaki parayı eşit olarak bölüşürler. Puan veya başka bir şey değil gerçek para kazanırsın.

Ücretli midir?

Uygulamayın indirmenin ve yarışmaya katılmanın hiçbir ücreti yoktur.

Hangi uygulama marketlerine bulunur?

iPhone telefonlara Apple App Store üzerinden, Android telefonlara Google Play Store üzerinden indirilebilir.

Gerçek para mı veriyorsunuz?

Evet, kazandığınız para 20 TL’yi geçtiğinde hesabındaki parayı çekebilirsin.

Kazandığım parayı nasıl çekerim?

Uygulamanın ana sayfasında bulunan bakiyeye tıklamanız gerekmektedir. Bakiyeye tıkladığınızda iban numaranızı girmeniz gereken sayfaya yönlendiriliyorsunuz. 20 tl ve üzeri tutarlarda iban numaranızı girdiğinizde hesabınıza yolluyoruz.

Nasıl Oynarım?

Çok kolay.

Telefon numaranla kayıt ol

Yarışma saatini bekle

Yarışmaya katılıp soruları verilen sure sona ermeden doğru cevaplamaya çalış.

Sorulan soruların tümünü bilirsen ödüle hak kazanırsın.

Neden Cep telefonumu alıyorsunuz?

Hesabının güvenliği ve hesabının senin adına onaylanması için alıyoruz.

Dağıtılan gerçek paralar nerden geliyor?

Dağıtılan ödüller şirketimizin yatırımcıları ve bazen de sponsorlar, reklam verenler tarafından veriliyor.

Arkadaşım referans kodumu kullandı ama ben extra can kazanamadım?

Arkadaşının doğru referans kullanıcı adını girdiğinden emin ol. Arkadaşın ilk oyununu oynadığında hakkını kazanacaksın. Kayıt olurken senin kullanıcı adını girmediyse her zaman ayarlar kısmından girip sana can kazandırabilir.

Kaç tane extra can kazanabilirim?

Arkadaşlarını davet ederek ve zaman zaman verilecek görevleri yerine getirerek extra can kazanabilirsin ama her yarışmadan sadece 1 extra can kullanabilirsin.

Paramı almakta problem yaşıyorum Ne yapmalıyım?

[email protected] adresine kullanıcı adınla yaşadığın problemi anlatarak başvur, çözüm için durumu inceleyelim.

Kullanıcı adımı değiştirebilir miyim?

Kullanıcı adını değiştirmen mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim