ÖSYM tarafından yapılan KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Sınavın açıklanmasıyla aldıkları puanların hangi bölümleri tuttuğunu merak eden vatandaşlar arama motorlarına sıklıkla araştırmalar yapıyor. KPSS atama puanların hangi memuriyetleri tuttuğunun detayları haberimizde. Peki, Ortaöğretim KPSS 60 puanla nereye girebilirim 2020? KPSS memur alımı ne zaman nasıl olacak?  İşte KPSS ortaöğretim atama puanları 2020…

30 Aralık günü başlaması düşünülen tercihlerde KPSS ‘den 85 üstü alan adayların şansı oldukça yüksek. Adalet Bakanlığı ile CTE, yakın zamanda Türkiye geneli 10 bin kamu personeli alımı yapacak. Adaylar özel şartları da sağlaması durumunda ilanlara müracaatını yapabilir.

ORTAÖĞRETİM KPSS 60 PUANLA NEREYE GİREBİLİRİM 2020? KPSS MEMUR ALIMI NE ZAMAN NASIL OLACAK? KPSS ORTAÖĞRETİM ATAMA PUANLARI 2020

Sınırlı sayıda gerçekleşen KPSS ortaöğretim atamaları için genellikle en düşük 70 puandan atama yapılıyor. Ancak atamalar ile, kuruma ve pozisyona göre değişkenlik gösteriyor.

Birçok belediye 50-55-60-65 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var.

Üniversiteler sağlık ile normal memur alımlarını KPSS puan sınırı olmadan yapıyor.

Aynı zamanda öğretmenevleri, polisevleri, kamu misafirhaneleri düşük KPSS puanı ile memur alımı yapmaktadır.

Toplu olarak yayımlanması planlanan ilanlar:

İşçi alım ilanları 4/B’li personel alım ilanları Mahalli idarelere zabıta memuru ve itfaiyeci alımı Adalet Bakanlığına zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı, Askeri kurumlara sivil memur alımı

Adalet Bakanlığı ile CTE, yakın zamanda Türkiye geneli 10 bin kamu personeli alımı yapacak. En az lise mezunları arasından yapılacak memur alımında 70 KPSS şartı olacak ve alınacak sayının 5-20 katı arasında aday (kadroya göre değişiyor) mülakata çağrılacak. Bu nedenle KPSS ‘den 85 üzeri alan adayların bu konudaki şansları oldukça yüksek.

Üniversitelere yapılan sağlık personeli, büro personeli ve tekniker ile teknisyen kadrolara alımlar, KPSS sınırı olmadan yapılıyor. KPSS’den 85 üzeri alan adayların bu ilanlardaki şansı oldukça yüksek.

Belediyeler bünyesine ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasından kamu personeli alımı yapılmaktadır. Zabıta memuru, itfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarına KPSS liseden 85 üzeri alan adaylar başvuru yapabilecek.

KPSS MEMUR ALIMI NE ZAMAN NASIL OLACAK? KPSS ORTAÖĞRETİM ATAMA PUANLARI 2020

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. KPSS sonuçları açıklandığında, ÖSYM’nin sayfasından sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

KPSS 2020/1 ATAMALARINA GÖRE PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim