KPSS-2020/2 tercih kılavuzu yayımlandı. Mevcut KPSS puanlarıyla tercih yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM’nin sitesindeki ilgili yönergeleri izleyerek tercihlerini yapmaya çalışıyor. Tercih yaparken en çok merak edilen konu ise nitelik kodları oldu. Devlet ve kamu kurumlarında görev almak isteyen KPSS puanına sahip memur adayları kendilerini ilgilendiren tercihlere ilişkin nitelik kodlarını araştırarak başvuru yapıyor. Bu kapsamda adaylar arasında en çok merak edilen nitelik kodu 6514 oldu. Peki, KPSS 6514 nitelik kodu nedir? 6514 Nitelik kodu ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde…

KPSS 6514 NİTELİK KODU NEDİR? 6514 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

KPSS tercih kılavuzunda bulunan 6514 özel koşulu, bu kadrolara başvuracak olan adayların D sınıfı sürücü belgesi sahibi olmalarının gerektiğini belirtmektedir.

6514 nitelik kodu, memur adaylarının KPSS puanı dışında birbirlerine temayüz edebilmek için ÖSYM tarafından belirlenen koddur.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu aracılığıyla istedikleri bölümlerin alan kodlarını yazacak olan adaylar, ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifreleri ile KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzuna ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim