Memleketine yaklaşık bin 400 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Sıralı Mahallesi’ndeki ilkokula geçen yıl atanan, henüz çiçeği burnunda 25 yaşındaki genç öğretmen, kırsal bir mahallede bin bir güçlükle okuyan 21 öğrencisinin yaşamına adı gibi ışık oldu. Konik kubbeli evleriyle meşhur tarihi Harran ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sıralı Mahallesi’ne büyük umutlarla gelen Işıl öğretmen, okula geldiğinde hiç ummadığı bir görüntüyle karşılaşmasının ardından kolları sıvadı.

Çatısı yağmurda akan, sıra ve masaları eskimiş, boyası rutubet nedeniyle solan, yer yer kabaran okula, civarda görevli öğretmenlerin yardımıyla ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle yeniden hayat veren genç öğretmen, eski boyaları kazıyıp yeniden boyadığı okulu ve sınıfını resimlerle süsledi.

“HARRAN’A ATANDIĞIM İÇİN SEVİNÇTEN AĞLADIM”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olduktan bir yıl sonra Sıralı’ya atandığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Harran çıktı diye çok sevindim hatta ailemle sevinçten ağlamıştık. Arkadaşlarıma ‘Harran nasıl bir yer’ diye sorduğumda ‘köy gibi’ dediler. Ben de bizim oradaki köyler gibi düşünmüştüm ama gördüğümde burası çok farklıymış.”

Okulda da ilk sene pek çok konuda sıkıntı yaşadıklarını, yağmur yağdığında çatısı akan, sınıfı su dolan, rutubetli okulu evine gidip gelirken yolda tanıştığı bir grup öğretmenin yardımıyla onardığını anlatan genç öğretmen Yıldırım, “Duvarları kazıp yeniden boyadık. Tahtamızı değiştirdik, panolarımızı yeniledik. Sıra örtüsü diktirdim. Çatımız onarıldı. Yağmur yağdığında çatı akacak mı diye bir derdimiz yok artık. Okulumu çok seviyorum, güzelleştiğine inanıyorum.” diye konuştu.

ENGELLİ ÖĞRENCİSİ İÇİN RAMPA YAPTIRDI

Üçüncü sınıf öğrencisi bedensel engelli İzzet Gündoğan’la ayrıca ilgilendiğini anlatan Yıldırım, “İzzet küçükken trafik kazasında silindirin altında kalmış. O yüzden belden aşağısı tutmuyor. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Beraberce aşağı teneffüslere iniyoruz, bahçede birlikte oynuyoruz. Sabah gelince bağırır ‘Öğretmenim ben geldim’ diye. Hemen iner onu alırım. Çıkışta da evine gitmesine yardımcı olurum. Onun mutlu olmasını istiyorum. Geçen yıl okula çıkarırken zorlanıyordum, bu yıl rampayı yaptık rahat oldu. Bu şekilde mutluyuz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim