Hatice Kolçak/Özel Haber

Cer İstanbul’un 24 ayda teslim edilmesi hedefleniyor. 1871 yılından itibaren tarihi Yedikule Demiryolu Tesisleri’nin yer aldığı ve demiryolu araçlarının bakım–onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Cer Atölyeleri’nden ilham alınan Cer İstanbul, yaklaşık 31 bin metrekare özel peyzaj tasarımlı alana sahip olacak.

5 yılda tamamlandı

2013 yılından bu yana büyük bir emek verilerek 5 yılda çalışmaları tamamlanan Cer İstanbul proje lansmanında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Bu arsada bizim ihale ettiğimiz emsal 40 bin civarı. 29 bin emsal kullanıldı. 148 bağımsız bölüm yaptık. 5 yıldır emek veriyoruz. İlgili kurumlardan, Bakanlıklardan, geçirerek yaptık, yeri geldi elle kazı yapıldı, yerinde incelendi. Uzun zamandır atıl duran bir tarihi mirasımızı İstanbul’a, Türkiye’ye kazandırdık. Burada oteller açılacak, kültür alanları olacak, insanlar kamuya açık bir alana gelecekler. Belki tarihi kültürümüzü tarihi mirasımızı hatırlayacağız. Ankara Saraçoğlu Mahalle projesinde olduğu gibi tarihi mirasımızı geleceğe aktarmak olarak görüyorum bu projeleri, sosyal proje olarak görüyorum.” açıklamasını yaptı. Konuşmasına devam eden Murat Kurum, “Yatırım yapılır mı yapılmaz mı her şey yapılır bizim ülkemizin geleceğine güvenimiz tamdır. Her geçen günde ihaleler ve satışlarımız devam ederek artacaktır. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 7,4 oranındaki büyümemiz sayesinde en hızlı gelişen ekonomiler Çin ile Hindistan’ı geride bıraktık, G20 ülkeleri arasında zirveye yerleştik ve AB ortalamasının 3 katı kadar büyüme kaydettik.” dedi.

YATAY MİMARİ KONSEPTİ ÖNEMLİ

İstanbul’un siluetine saygılı ‘yatay mimari’ konsepti kapsamında tasarlanarak en yükseği zemin + 3 kat olmak üzere toplam 10 bloktan meydana gelen Cer İstanbul’da 1+1’den 6+1’e kadar, 63 m² ile 348 m² arasında değişen farklı yaşam alanlarına sahip rezidans daireler, loft ve ticari üniteler, seçkin hizmetleriyle lüks bir otel hizmeti verecek apart üniteler, çok özel lezzetlerle dolu restoranlar ve sosyal aktivite alanları bulunacak. Cer İstanbul’da bağımsız bölümler metrekaresi 11.000 TL’den başlayan fiyatlarla yatırımcılarla buluşmayı hedefliyor.

Tarihe sahip çıkıyor

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “Ege Yapı olarak açıkladığımız 2,5 milyar TL’lik yatırım zincirimizin üçüncü halkası Cer İstanbul’u duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu özel projemiz, Emlak Konut GYO iş birliğiyle İstanbul’umuzun Fatih ilçesindeki Tarihi Yarımada’nın en köklü yerleşim yeri olan Yedikule’de konumlanıyor. Tarihi Yarımada; güzelliği, konumu, dinamizmi, efsaneleri, eski İstanbul hoşgörüsü ve komşuluk ilişkilerini hâlâ sürdüren kültürü ve saymakla bitmeyecek daha nice özelliği ile bugüne kadar her dönem için yaşamın ve ticaretin iç içe geçtiği bir merkez oldu.” dedi.

Editör: TE Bilisim