Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kısıtlama kararıyla birlikte sokağa çıkma yasağının yanında marketlerin çalışma saatlerinde de değişiklikler oldu. Marketlerin saat kaç aralığında açık alıp, kaçta kapanacaklarını merak eden vatandaşlar arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Peki, Hafta içi BİM kaçta kapanıyor? Hafta içi marketler ve BİM kaçta kapanıyor? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor… 

BİM MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Öyle ki, sınırlı sayıda ürün getirildiği zamanlarda ‘BİM saat kaçta açılıyor?’ sorusunun yanıtı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte, 2020 BİM açılış ve kapanış saatleri…

BİM market saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? 28 Temmuz Salı BİM market açılış, kapanış ve öğle arası çalışma saatleri.

BİM SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgede marketler, marketler hafta içi 10.00 ile 20.00 arasında hizmet sunabilecek denildi. Hafta sonu ise 10.00’da açılacak 17.00’da kapanacak. Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek.

BİM SAAT KAÇTA KAPANIYOR?

BİM marketleri sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 10.00’da açılacak ve saat 17.00’da kapacak.

BİM HAFTA SONLARI KAÇA KADAR AÇIK?

BİM, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü de açık olmakla birlikte, 10.00 ile 17.00 arası hizmet vermektedir.

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.0017.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre sokağa çıkma yasağı saat saatlerinde marketler hafta sonu kapalı olacak.

Genelgeyle alınan karar doğrultusunda diğer market ve alışveriş yapılan yerler gibi ŞOK, BİM ve A101’de saat 10.00 ve 20.00 arasında tüm market ve bakkallar hizmet verecek.

Editör: TE Bilisim