İki takım arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş 51 galibiyet alırken, Gençlerbirliği ise sadece 8 kez kazanabildi. Taraflar 31 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Siyahbeyazlılar Ankara temsilcisine 143 gol atarken, Gençlerbirliği ise siyahbeyazlı ekibe 62 golle karşılık verdi. Beşiktaş’ta Gökhan Gönül, Necip Uysal, Muhammed Elneny ve Victor Ruiz, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Peki Beşiktaş Gençlerbirliği maçı ne zaman? Saat kaçta oynanacak? İşte karşılamayla alakalı tüm detaylar…

BEŞİKTAŞ GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA OYNANACAK?

Vodafone Park’ta yarın saat 20.30’da başlayacak haftanın açılış maçını hakem Fırat Aydınus yönetecek. Taraflar arasında Süper Lig’de yapılan son maçlarda 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Ankara’da Gençlerbirliği 2-1 kazandı, ikinci devre İstanbul’da kazanan taraf 1-0’lık skorla Beşiktaş oldu.

BEŞİKTAŞ, SON MAÇLARDA KAZANMAKTA ZORLANIYOR

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 15 lig maçından 8’inde puan kaybetti. Söz konusu dönemdeki karşılaşmalarda Beşiktaş 7, Gençlerbirliği 3 galibiyet aldı, 5 maç da berabere sonuçlandı.

GENÇLERBİRLİĞİ, DEPLASMANDA BİR KEZ KAZANDI

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, ev sahibi olduğu müsabakalarda daha belirgin biçimde gösterdi. Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı 45 lig maçının 30’unu kazanırken, sadece bir kez yenildi, 14 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Gençlerbirliği, Beşiktaş karşısında deplasmanda tek galibiyetini 2000-2001 sezonunda, 2 Aralık 2000 tarihinde 3-0’lık skorla aldı.

5 MAÇTIR GOL YİYOR

Beşiktaş, son 5 resmi maçta kalesini gole kapatamadı.  Söz konusu 5 maçta Süper Lig’de Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor’dan ikişer, Fenerbahçe’den 3 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde Wolverhampton’ın 4 golüne engel olamadı. Beşiktaş, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda Anagold 24Erzincanspor maçında ise 2 gol yedi.

BURAK YILMAZ SAKAT

Beşiktaş’ın son maçlardaki suskun ismi Burak Yılmaz, sakatlığı nedeniyle yarınki karşılaşmada görev alamayacak. Ligde son 3 maçta gol atamayan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe derbisinde sakatlanmıştı. Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Douglas Santos ile Dorukhan Toköz, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak.

LENS CEZALI

Beşiktaş’ta Jeremain Lens, cezası nedeniyle Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek. Lens, bu sezon Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe maçlarında sarı kart gördü.

4 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta Gökhan Gönül, Necip Uysal, Muhammed Elneny ve Victor Ruiz, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, Gençlerbirliği müsabakasında sarı kart gördükleri takdirde ikinci yarının ilk maçı olan Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında oynayamayacak.

Editör: TE Bilisim