AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş TBMM’de yaptığı basın açıklamasında “Erken seçimle alakalı bizim gündemimizde herhangi bir şey bulunmamaktadır. Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Öncesinde bizim seçim yapmak gibi bir gündemimiz bulunmamaktadır.” dedi.

“SEÇİMLERE DAHA 3 YIL VAR”

Milletvekilliği düşürülen 3 isim için önemli açıklama

Siyaset

Habere Git

Muş, erken seçime yönelik söylemlere ilişkin bir soruyu yanıtlarken, partisinin gündeminde erken seçimin bulunmadığını vurguladı. Seçimlerin üzerinden henüz 2 yıl geçtiğini hatırlatan Muş, “Seçimlere 3 yıl daha vardır. Buradan bütün milletimize ve kamuoyuna şunu duyurmak isteriz: Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Öncesinde bizim seçim yapmak gibi bir gündemimiz bulunmamaktadır.” diye konuştu.

“HÜLLECİLİK CHP’NİN İŞİDİR”

Muş, Siyasi Partiler Kanunu ve seçim mevzuatına yönelik düzenleme hazırlığının sorulması üzerine, CHP’nin bu düzenlemelerle yeni kurulan partilerin seçime girmelerinin önlenmesine yönelik olduğuna ilişkin söylemleri bulunduğunu kaydetti. Partisinin böyle bir düşüncesi olmadığına işaret eden Muş, “Kanun yoluyla bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek gibi bir düşünceye asla hakim olmadık. Bu bir hülleciliktir, hüllecilik de CHP’nin işidir. Bu kurulan partiler ya da kurulacak olan partiler, 2023 yılında yapılacak seçimlere mevcut hukukumuza göre teşkilatlarını kurmak suretiyle girebilirler.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kanun teklifi hazırlıklarının tamamlanmasıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Muş, bu konuda olmayacak şeylerin olacak gibi aktarılmasını doğru bulmadıklarını da ifade etti. Muş, “Hüllecilik bizde yoktur, biliyorsunuz Güneş Motel’den itibaren o CHP’nin klasik bir geleneğidir.” sözlerini sarf etti.

Editör: TE Bilisim