Ölüm yıldönümü olması nedeniyle vatandaşlar sosyal medyada gündem olan Ali Metin Tokdemir’in kim olduğu ve yaşantısı hakkında detaylı bilgiler edinmek için arama motorlarına araştırmalar yapıyor. Bir dönem eski MHP Milletvekili olan Ali Tokdemir’in kim olduğu detayları haberimizde yer alıyor. Peki, Ali Metin Tokdemir kimdir? Ülkücü Ali Tokdemir’in sözleri… işte tüm detaylar habermizde…

ALİ METİN TOKDEMİR KİMDİR?

1959 Gümüşhane Kelkit doğumlu olan Ali Metin Tokdemir ilk ve orta öğrenimini yurdun değişik bölgelerinde tamamladı. Yüksek tahsilini Eskişehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde bitiren Tokdemir, bu tarihten itibaren sırasıyla Ülkü Ocakları, Ülkücü Gençlik Derneği ve Ülkü Yolu Derneklerinde yöneticilik yaptı. 1980 sonrası ise Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, daha sonra ise Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bu arada çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı, yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği görevlerini başarı ile ifa etti. 1995 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütürken MHP’den milletvekili adayı oldu. Adaylığının kesinleşmesinden birkaç gün sonra Ankara’daki Gümüşhaneliler Derneğinin düzenlemiş olduğu toplantıya katılmak için Ankara’ya varacaktı.

Ancak Maçka Başarköy yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaralı olarak Trabzon Numune Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Tokdemir 8 Aralık 1995 tarihinde Cuma günü saat 15.15 sularında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kabri Kelkit İlçe Mezarlığı’ndadır.

ÜLKÜCÜ ALİ TOKDEMİR’İN ESERLERİ:

Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye, Batılılaşma Çabaları ve Günümüz.

ÜLKÜCÜ ALİ TOKDEMİR’İN sözleri:

Ülkücü var, Ülkücü geçinenler var. Ülkücülükten ve Ülkücülerden geçinenler var.

Ülkücülük bazen; evinin bir köşesine çekilip, lekesiz ve onurlu bir şekilde yaşamaktır.

Editör: TE Bilisim