Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal ile Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı tarafından düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı’na katıldı.

“DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN İLERİ TEKNOLOJİYLE ÜRETİM”

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin küresel ölçekte marka olacağını belirterek, Türkiye’nin otomotiv sanayinde kapasite, yetişmiş insan kaynağı ve Ar-Ge potansiyeliyle bölgedeki en önemli oyunculardan biri olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin otomotiv alanındaki en büyük tedarikçisi olduğunu anımsatan Varank, ülke otomotiv sanayisinin dünya standartlarına uygun, ileri teknolojiyle üretim yapabildiğini söyledi.

“BU SADECE ARABA ÜRETME PROJESİ DEĞİL…”

Türkiye’nin, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) projesiyle sektördeki üstünlüklerini heyecan verici yeni bir alana taşıdığını anlatan Varank, “Bu sadece bir araba üretme projesi değil… Otomotiv sektörü köklü bir değişim sürecinden geçiyor. Bağlantılı, otonom ve elektrikli araç pazarı, geleneksel markaların yanında, yeni girişimlere çok büyük fırsatlar sunuyor. İşte biz hem bu otomobilleri hem de beraberindeki mobilite ekosistemini özgün olarak geliştiriyoruz. Biz bu yarışa tam zamanında girdik, ipi göğüsleyen olmak için de var gücümüzle çalışacağız.

Türkiye’nin Otomobili aynı zamanda ülkemizden çıkacak bir unicorn olmaya da aday. Ki biz bu tanımı da Türkçeleştirip, Turcorn olarak isimlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim