24 Ağustos’tan bu yana Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak, terörün kökünü kazımak ve Suriye’nin bütünlüğünü korumak için Fırat Kalkanı Harekatını sürdüren Türk Ordusu 9 Aralık’tan bu yana, PKK’nın ve DAEŞ’in terör koridoru hayalinin en stratejik bölgesi olan El-Bab’da temizliği devam ediyor. Türk Ordusu terör örgütlerine karşı büyük darbe vurup pek çok bölgeyi kontrol altına alırken, başta ABD olmak üzere sözde teröre karşı savaşan 63 emperyalist yancısı ordunun El-Bab’ı kurtarmasının engellemek için türlü yolları deniyor.

Teröristlere silah veriyorlar

Önceki gün TUBİTAK Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koalisyon, Fırat Kalkanı Harekatı’na destek vermiyor. Tam aksine terör örgütüne, DAEŞ’de dahil olmak üzere, YPG, PYD bunlara destek veriyorlar. Elimizde belgeleri var” sözleri sonrası 22 Aralık’ta DAEŞ terör örgütünün El-Bab’da 16 Türk askerinin şehit ettiği 3 ayrı bombalı saldırı hakkında derin şüpheler doğdu. El-Bab’da yoğun kış şartların askerlerin harekat alanı daralırken, DAEŞ’li teröristlerin Türk askerinin geçiş güzergahların tespitini yapıp, yollara bombalar yerleştirmesi ve askerin geçişi sırasında döşediği ölüm tuzaklarını infilak ettirmesi Ankara’nın da kafasını kurcalıyor.

Güvelik toplantılarında DAEŞ’in koordinat almadan bu alçak saldırıları gerçekleştiremeyeceği yönündeki askeri tespitler masaya yatırılırken, terör destekçisi ABD’nin DAEŞ’e silahlarla birlikte lojistik destek sağlama seçeneği ağırlık kazandı. Diğer yandan ABD, DAEŞ’li teröristlerin El-Bab’a geçişişini sağlamak için önce Musul operasyonunu durdurmuş, akabinde de bir senedir ha başladı ha başlayacak denilen Rakka operasyonun ertelemişti. ABD’nin, terör devleti kurdurmak istediği PKK’nın işgal ettiği bölgelerden def edilmemesi için Türk Askerine yönelik olarak El-Bab’ta, DAEŞ’li teröristlerine “Saldırıları artırın” talimatı verdiği gün gibi bir gerçek… Diğer yandan ABD’nin sorti sorti silah gönderdiği PKK’nın da, DAEŞ’li kılığıyla Türk Ordusu’na saldırma ihtimali de gündemde. Münbiç’te yuvalanan PKK’nın, bölgeye operasyonu engellemek için DAEŞ’lilerle işbirliği yaptığı daha önce belgelenmişti.

Editör: TE Bilisim