Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili gelişmeler son dakika açıklamalar takip ediliyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversitelerin açılışı tarihi için YÖK 1 Ekim 2020 tarihini işaret etmişti. Öte yandan, 2020 Üniversiteler açılış tarihi hakkında son durum binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “üniversitelerin ne zaman açılacağı” konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Üniversiteler ne zaman açılacak  sorusuna ilişkin “İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? 2020 Üniversiteler açılış tarihi hakkında son durum nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2020 Üniversiteler Açılış Tarihi Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, “İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. “Yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum: YÖK-Anadolu projesi” diyen Erdoğan, “Bu çalışma Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek, eksikliklerin hızlıca giderilmesini hedefliyor” diye konuştu.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, bir gazetecinin üniversiteler ne zaman açılacak sorusuyla ilgili şunları söyledi;

Bu dönemde yüz yüze eğitimin başladığı öğrenciler arasında salgının seyrini biz bilmek istiyoruz. 2 hafta geçtikten sonra başlayan yaş grubuyla ilgili vaka sayısını değerlendirip kademeli geçişe de geçmiş olacağız. O yüzden 3 haftalık sürecin sonucuna göre bir değerlendirme yapılacak.

YÖK 1 Ekim’i işaret etmişti

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ‘YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.’ demişti. Bazı üniversiteler eğitimlere uzaktan eğitim şekli ile başlayacağını duyurdu.

Yıldık Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir’ denildi.

Editör: TE Bilisim