Türkiye’nin büyüyen yayın organı Diriliş Postası’nda kullanıcılar için anlık haber dışında günlük yaşantısında da kullanabilecekleri bilgiler vermeye devam ediyoruz. Bu haberimizde siz okuyucularımız için Instagram hesap silme nasıl yapılır sorusuna ayrıntılı olarak yanıt vereceğiz. Instagram hesap kapatma için gereken ilk adımdan az sonra bahsedeceğiz. İlk olarak yapmanız gereken şey Instagram hesap silme kararınızı gözden geçirmek olacak. Hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ya da sonra açılmak üzere dondurabilirsiniz. Biz her iki durumda da sizler için çözüm yolunu göstereceğiz. Peki, Instagram hesap silme, dondurma ve kapatma nasıl yapılır? Detaylara geçelim…

Instagram hesap silme

Bazılarımız çok sıkıldığı için bazıları ise Instagram’da çok fazla zaman harcadığı için hesabını kapatmak istiyor. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için ilk yapmanız gereken bilgisayar üzerinden Instagram.com’u açmak. Instagram’a girdikten sonra profiliniz kısmındaki ayarları değiştir bölümüne gidiyorsunuz. Bu bölümde yer alan ‘hesap silme’ butonuna tıklayarak Instagram hesabınızı saniyeler içerisinde kalıcı olarak silebilirsiniz. Ayarlar ile uğraşmak istemeyenler için hemen aşağıda paylaştığımız link ile direkt olarak Instagram hesap silme sayfasına ulaşabilirsiniz. Hatırlatmadan geçmeyelim, uygulama üzerinden hesap silmek ya da dondurmak mümkün değildir.

 Instagram hesap silme ekranı için tıklayın!

Instagram hesap dondurma

Şimdi ise Instagram hesap dondurma dediğimiz geçici olarak hesabınızı kapatmaya sıra geldi. Biz hesabınızı kalıcı olarak kapatmamanızı öneriyoruz çünkü anlık bir karar ile hesaplarınızı tamamen kapatmak istiyorsunuz fakat Instagram hesabınızdaki fotoğraflar, videolar ya da veriler bazı zaman hayati değer taşıyabiliyor. Bu sebeple Instagram dondurma tercih edilebilir. Hemen yukarıda bahsettiğimiz Instagram hesap silme konusundaki gibi web tarayıcısı üzerinden profil ayarlarına kadar gidiyoruz.

Profil ayarları sayfasında menüde yer alan geçici hesap kapatma bölümüne giderek, şifrenizi girerek hesabınızı hemen kapabilirsiniz. Instagram hesap dondurma bu kadar kısa sürede yapılabiliyor. Şimdi liste halinde Instagram hesabınızı geçici olarak nasıl donduracağınızı anlatalım.

Instagram dondurma işlemlerini şu adımları izleyerek yapabilirsiniz:

Instagram’a herhangi bir tarayıcıdan giriş yapın. Google Chrome tercih edebilirsiniz.

Sağ üst kısımda yer alan ve sizi profil ayarlarına gönderecek olan insan simgesine tıklayın. Profil ayarları ekranında en aşağıya kadar inin, sağ alttaki yer alan “Hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklayın. Instagram hesap dondurma sorusuna detaylı olarak yanıt verdikten sonra istenildiği gibi Instagram şifrenizi girmelisiniz. Artık Instagram hesap dondurma, geçici olarak kapatma işlemini gerçekleştirdiğiniz.

Instagram hesap silme, kapatma ve Instagram hesap dondurma konusunda ihtiyacınız olan bilgileri sizinle paylaştık. Geçici olarak kapatılan Instagram hesapları bir sonraki hesap girişine kadar tıpkı kalıcı olarak silindiği gibi kapalı kalır. Instagram giriş yaptığınızda ise eskisi gibi aktif bir şekilde hesabınızı kullanabilirsiniz. Instagram hesap kapatma işlemi yaptığınızda ise maalesef hesabınıza bir daha erişmeniz mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim