Çakmak’ın yaptığı “ Bromlanmış Metoksi, Siyano ve Nitro/Amino Kinolin Türevlerinin Seçici-Etkin Sentezleri ve Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi” başlıklı çalışma TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK-Proje Performans Ödülü (PPÖ) kazandı. Bu ödül TÜBİTAK projelerini YÜKSEK BAŞARI (çok sayıda buluş ve ürün-çıktı) sahiplerine veriliyor.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Osman Çakmak, bu projenin kimyasal incelemeler kısmının Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlandığını; biyolojik çalışmaların ise Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleştiğini belirtti. Çakmak Proje Performans (PPÖ) ödüllerinin proje tamamlandıktan iki yıl sonra projeden hâsıl olan ürünler değerlendirilerek verildiğini ifade etti.

3 YILLIK EKİP ÇALIŞMASI

Bu projede Prof. Dr. Şaban Tekin ve Dr. Salih Ökten araştırmacı olarak yer aldı. Ayrıca projenin tamamlandığı 3 yıl içinde muhtelif zamanlarda 5 kadar bursiyer çalıştı.

Tam bir ekip çalışmasının ürünü projeyle ilgili olarak Çakmak “Bir doktora tezi ve iki yüksek lisans tezi tamamlandı. 10 kadar uluslararası bilimsel yayın (SCI; SCI -expanded), çoğu uluslararası olmak üzere 20 kadar tebliğ-bildiri çıktı. Patent müracaatı oldu.

Sonuçlar çok bereketli oldu. Hala sonuçları değerlendirmeye devam ediyoruz. Başvuru yaptıktan sonra bile bugünlerde 4 yayın daha çıktı. Uluslararası bilim camiasında da yankısı büyük oldu. Yayınlarımıza bir çok atıf geldi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim