İran’da dün düşen ve 176 kişiye mezar olan Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla ilgili Ukrayna Güvenlik Konseyi, önemli bir bilgilendirmede bulundu. Konsey Sekreteri Aleksey Danilov, İran’da meydana gelen uçak kazasının ana nedenleri olarak füze saldırısı, motor arızası ya da terör saldırısının değerlendirildiğini bildirdi.

Danilov, Censor.NET isimli  internet haber sitesine yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin talimatıyla bir komisyonun kazayı araştırmak üzere Tahran’a gittiğini ifade ederek, “Söz konusu ekipte bakanlık ve ilgili birimlerden toplam 45 kişi bulunuyor ve İranlı yetkililerle görüşmeler yapıyorlar” diye konuştu.

RUS HAVA SAVUNMA FÜZESİ DE ŞÜPHELİ

Uçağın düşmesine ilişkin farklı senaryoların değerlendirmeye alındığının altını çizen Danilov, “Bu senaryolar arasında, uçağın bölgede bulunan Rus yapımı Tor hava savunma füze sistemi nedeniyle düşmesi ve uçak içinde terör saldırısı sonucu yaşanan bir patlama da var. Diğer senaryolar ise motorun teknik nedenlerle patlaması ve uçağın havada insansız hava aracı ile çarpışması” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim