Salı akşamlarının soluksuz izlenen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın çekildiği mekanlar zaman zaman merak konusu oluyor. Birçok farklı mekanda geçen dizide bazen bir otel, bazen bir oto galeri, bazen villada çekiliyor. Dizinin 6 sezondur değişmeyen tek mekanı ise konseyin toplandığı büyük masa oldu. İhtişamlı köşk izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz nerede çekiliyor? EDHO dizisi nerede çekildi? İşte detaylar…

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ NEREDE ÇEKİLİYOR? EDHO DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi İstanbul’da farklı mekanlarda çekiliyor. Dizide en çok dikkat çeken mekanlar, konsey masasının kurulduğu köşk, Hızır Çakırbeyli’nin gösterişli evi. Dizide tüm ciddi kararların alındığı ve izleyicilerini heyecanla ekrana kilitleyen masa sahneleri İstanbul Üsküdar’da Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı’nda çekiliyor.

Adile Sultan Kasrı, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, bugün Validebağ korusu içinde yer alır. Sultan Abdülaziz tarafından küçük kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının girişine çift kollu görkemli merdivenlerden ulaşılır. Kemal Sunal’ın filmlerinden olan Hababam Sınıfı da bu mekanda çekilmiştir.

EDHO dizisinin en önemli sahnelerinin çekildiği Hızır Çakırbeyli’ nin evi İstanbul’un bir ilçesi olan Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy semtinde çekiliyor. Çakırbeyli ailesinin birarada yaşadığı, doğal güzelliklerin içinde yer alan bu muhteşem ev Hızır Çakırbeyli’nin birçok önemli görüşmelerinde ekranlara yansıyor.

Editör: TE Bilisim