Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden Ekşili Köfte tarifi, sağlıklı yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen ve Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Ekşili Köfte tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 2 Kasım 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Ekşili Köfte tarifi! Malzeme listesi ve Ekşili Köfte nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Ekşili Köfte tarifi, malzemeleri

Ekşili Köfte tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Ekşili Köfte tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Ekşili Köfte tarifi için gerekli olan malzemeler;

3 su bardağı yarma bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 kg ıspanak 3 adet kuru soğan. 1 yemek kaşığı ev yapımı domates ve biber salçası karışımı 1 yemek kaşığı erik ekşisi ya da limon suyu 3 kaşık tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı siyah ya da yeşil mercimek

Ekşili Köfte nasıl yapılır?

Ekşili Köfte tarifini hazırlamak için öncelikle yarma bulguru suyla 15 dk. kadar ıslatalım. Tuz ve suyla yoğuralım. Hamurdan nohut tan biraz küçük hamur parçaları kopararak yuvarlayalım.

Öte yandan bir tavaya yağları koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra altını kapatalım.

Siyah (veya yeşil) mercimeği yıkayıp yemeği yapacağımız tencerede haşlayalım. Tam pişmeden tuzunu ve köftelerini de ilave edelim. Köfteler pişince kavrulmuş soğanı ekleyelim. 1-2 kaşık erik ekşisi ilave edelim yemek biraz özleşince yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ilave edelim. 10-15 dk pişirip tercihen limon da sıkarak servis edelim.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim