Furkan Benli-İstanbul

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin eşcinselliğe yönelik sert sözlerini yineledi ve bazı ülkelerde olduğu gibi ülkesinde “yeni bir cinsiyet” olarak nitelendirilen üçüncü cinsiyet üretme çabalarını reddettiğini vurguladı.

Açıklama Rus Sivil Toplumu Kalkındırma ve İnsan Hakları Konseyi toplantısı sırasında geldi.

“BİZİM TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZ VAR”

Rusya Devlet Başkanı burada yaptığı konuşmasında, eşcinselliğin ve türevlerinin ülkesi için “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

Batı toplumlarının eşcinselliği kabul etmesini eleştiren Putin, ülkesini cinsiyetsizlik ve yeni türetilen sözde cinsiyetlerde uzaklaştırdığını söyledi ve Batı’yı kastederek şöyle dedi: “Bu onların işi, ama bizim tarihimiz ve kültürümüz var.”

LGBT BAYRAĞI KALDIRILMIŞTI

Putin’in açıklamaları önceki tutum ve icraatlerini doğrular nitelikte. 2013’te çocuklar arasında eşcinsellik propagandasını yasaklayan bir yasayı imzalayan Putin, Rusya’nın başkenti Moskova’daki ABD Büyükelçiliği asılı olan eşcinselliği temsil eden bayrağı kaldırtmıştı.

AĞIR YAPTIRIMLAR DEVREDE

Ruslar’da, medyayı veya interneti kullanarak eşcinselliği (LGBT) yaymaya çalışan ajanslar ve şirketler için 5 bin rubleye (yaklaşık 90 $) ve bu şirket yetkililerine yetkililerine de 50 bin rubleye (yaklaşık 700 $) kadar para cezası ve milyonları bulan daha ağır cezalar bulunuyor.

Rusya Anayasası’nın 72. Maddesi, evlilik kurumunu koruyan ve eşcinsel evliliğin önünü kapatmayı öngörmektedir.

Editör: TE Bilisim