Gaziantep’te 17 yaşındaki Duygu Delen’in şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, soruşturma kapsamında tutuklanan 20 yaşındaki cinayet zanlısı Mehmet Kaplan’la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Geçen yıl bir yaya geçidinde “ehliyetsiz ve alkollü” bir şekilde 35 yaşındaki bir çocuk annesi Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne neden olan zanlının “adli kontrol ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı” ile serbest bırakıldığı ileri sürüldü.

MAHKEME EV HAPSİ KARARINI KALDIRMAMIŞ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi konuyu bugün köşesine taşıyarak önemli bir iddiayı seslendirdi. Olayı “hukuki bir skandal” olarak nitelendiren Selvi, “Mehmet Kaplan, Zeynep Berna Atay davasında ev hapsine mahkum edilmiş. İkinci duruşmada avukatı ev hapsinin kaldırılmasını talep etmiş. Ancak mahkeme kaldırılmamasına karar vermemiş. Mahkemenin kararında ‘Mehmet Kaplan’ın ev hapsi şu tarihten itibaren kaldırılmıştır’ denilmediği için mevcut durum devam ediyor demektir. Ama öyle olmamış” ifadelerini kullandı.

“KORUMA VE KOLLAMA”

Ev hapsinde tutulması gereken Mehmet Kaplan’ın, elini kolunu sallayarak gezmeye devam ettiğini belirten Selvi “Belli ki denetlenmemiş. Bu kadar koruma kollama sonucunda Mehmet Kaplan 1 yıl sonra ise Duygu Delen’in ölümüne sebebiyet vermiş. Mehmet Kaplan’ın neden ev hapsinde olmadığı konusunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İKİ SUÇLAMADAN TUTUKLU

Gaziantep’te yaşayan 17 yaşındaki Duygu Delen, 13 Ağustos’ta erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti.

Evde bulunan Mehmet Kaplan gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlı “kasten öldürme” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim