Ermenistan’ın 30 yıldır işgal ettiği topraklardan büyük bir hezimete uğratılarak çıkartılmasının yankıları hala sürüyor. Özellikle Ermenistan’da halkın öfkesi henüz dinmiş değil. Ermenistan sınırları dışında da yaşadıkları hezimeti henüz sindiremeyenlerin de tepkisi ardı ardına geliyor.

“AMAÇ PAŞİNYAN’I DEVİRMEK”

Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’dan kovulması hakkında Bianet’e konuşan HDP’nin Ermeni asıllı Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan tepki çeken açıklamalarda bulundu. Paylan, Karabağ’daki savaşı Paşinyan hükümetini devirmek için Rusya’nın yol vermesiyle Türkiye’nin Azerbaycan’ı desteğiyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

Paylan ayrıca Türkiye’nin Karabağ savaşında kaybeden taraf olduğunu söyleyerek bunun gerekçesini Rusya’nın bölgeye yerleşmesiyle açıkladı.

PAYLAN’DAN AZERBAYCAN YALANI!

Türkiye’nin bölgede çatışmacı politikalar izlediğini söyleyen Paylan “Rusya nasıl Suriye’ye yerleştiyse Türkiye’nin yanlış politikaları sonucu, Azerbaycan ve Ermenistan’a da, Karabağ’a da yerleşecektir. Bunu engelleyebilecek tek ülke Türkiye.” dedi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil yerleşim yerlerine yönelik bombalı saldırılarında onlarca insanın katledildiğini görmezden gelen Paylan, bölgede Azerbaycan’ın baskısının devam ettiğini ve Azerbaycan ordusunun saldırılarının sürdüğünü söyleyerek hedef şaşırtma çabasına girdi.

“TÜRKİYE BARIŞ YANLISI DEĞİL”

Paylan son olarak bölgede barışın hakim olması gerektiğini ifade ederek “Karabağ’daki Azerbaycan halkını da Ermeni halkını da güvenceye alacak, Azerilerin de geri dönmesini sağlayacak tek şey kalıcı barışı getirmek.” dedi.

Paylan Türkiye’nin barış yanlısı olmadığını da “Maalesef ülkem bu anlayıştan çok uzak bir noktada.” cümlesiyle ifade etti.

Karabağ’da ateşkesi bozan Ermenistan 4 askeri şehit etti

Dünya

Habere Git

Gence saldırısının ardından HDP’nin Ermeni vekili Paylan: Azerbaycan da sivilleri hedef alıyor!

Gündem

Habere Git

Azerbaycan’dan BM’ye “Yabancı Savaşçı” raporu: PKK’lıları Karabağ’a Yunan uçakları taşıdı!

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim