2010 yılından bu yana diktatör Esed’e, Rusya’nın uçaklarına, Hamaney’in hizbuşşeytanına karşı kahramanca direnen devrimciler, geçtiğimiz günlerde Halep’in doğusundaki 250 bin sivilin kuzeye göç etmesi için kınama örgütü Birleşmiş Milletler, katliam timi Rusya ve terör babası ABD’ye 5 günlük insanlık çağrısı yapmıştı.

Bu çağrı üzerine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı SergeyLavrov, “Bugün, sivillerin tahliyesi için Halep’in doğusundaki operasyonlara ara verildi.

Sivillerin tahliyesi için bu zamana kadarki en büyük operasyon yapılıyor” açıklaması yaptı. Ancak Lavrov’un mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Zulüm ittifakı Esed/Hamaney rejimi, Halep’in doğusunu havadan ve karadan vurdu.

140 hava saldırısı

Halep’te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası oluşan acı tablo hakkında bilgiler veren Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, bölgeye en az 140 hava saldırısının gerçekleştirildiğini, karadan da bombalar atıldığını ifade ederek, “Rejim ve ortakları Halep’in doğusuna gerçekleştirdiği kara ve hava saldırılarında Cellum’da 6, Bab Kınnısriyn’de 7, Kellase’de 9, Bustan el-Kasr’da 5, Meğayir’de 2, Meadi’de 7, Firdevs’te 3, Ensari’de 4, Zibdiyye’de 2 ve Mesakin Firdevs’te 1 kişi öldü, 230 kişi yaralandı” diye konuştu. Diğer yandan katiller, Zibdiye, Şeyh Sait, Yusuf, Seyf el-Devle, CubŞelebi, Sükkeri ve Maadi bölgelerinde de sivilleri hedef aldı.

Sivil koridoru hikâye

Diğer yandan Lavrov’un “Sivillere koridor açılıyor ve teslim olan devrimciler affediliyor” sözlerinin de yalan olduğu ortaya çıktı. Aynun Ala Vatan dergisi için çalışan Muhammed Müslim Ebu Velid, sivillerin geçişi için koridor açılmadığını tam aksine hepsinin öldürüldüğünü aktararak şöyle konuştu: “Siviller için hiçbir koridor yok. Aksine sivilleri hedef alıyorlar. Geçiş için bu koridorlara gitmek isteyenleri zaten uçaklar, top atışları ve keskin nişancılar ile hedef alıyor.”

Yurdumuzu kurtaracağız

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed, 21. asrın en büyük soykırımını yapan katliam ortaklarına meydan okudu. Ahmed, topraklarının yüzde 80’inin işgal edilmiş olmasına rağmen asla teslim olmayacakların söyleyerek, “Yoğun saldırılara rağmen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceğiz ve hepsini geri alacağız. Tek insan kalana kadar vatanımızı savun

Devrimciler kaçmıyor

Kanlı dikta ittifakının saldırıları sadece bununla kalmadı. Esed/Hamaney teröristleri Zibdiye, Şeyh Sait, Yusuf, Seyf el-Devle, CubŞelebi, Sükkeri ve Maadi bölgelerinde de sivillerin üzerine bombalar yağdırdı. Diğer yandan Lavrov’un “sivillere koridor açılıyor ve teslim olan devrimciler affediliyor” sözlerinin de yalan olduğu ortaya çıktı. Doğu Halep’teki Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Muhammed Şeyh, sivillerin tahliye edimediğini, tam aksine saldırıların hedefinde olduğunu ifade ederek, “Rusya’nın iddiaları doğru değil. Bazı muhaliflerin silahlarıyla beraber rejime teslim olduğu bilgisi gerçek değil. Silah bırakmadılar. Bunlar yalan ve bir oyun” şeklinde konuştu.Bizi kimse dinlemiyor

“Şunu söylemek istiyorum, ateşkes diye bir şey yok. savaş uçakları Halep’in El Maadi Mahallesini hedef alıyor. Aslında savaş uçakları muhaliflerin Halep’teki bütün bölgelerini hedef alarak amansız bir şekilde rastgele saldırıyor. İnsanlar yerlerde, yaralılar da olduğu yerde kalıyor hareket edemiyorlar. Biz bu hastaları çıkartmak istiyoruz ama bizleri dinleyen hiç kimse yok.”

200 bin kişi yaşıyor

Bombalar, silahların dışında açlıkla da savaşan Halep’te 15 Kasım’dan buyana Rusya, Esed ve İran tarafından yapılan saldırılarda bini aşkın kişi şehit oldu. 15 kilometrelik alanda sıkışan 200 bin masum her dakika ölümle burun buruna. Diğer yandan bölgede yaralananları tedavisinin gerçekleştirileceği tek bir oda bile kalmadı, bununla birlikte ekmek pişirecek fırında…

Suriye’de savaşın başladığı günden bu yana çözüm aramak yerine kaosu körükleyecek adımlar atan Birleşmiş Milletler’inMülteciler Yüksek Komiserliği’nin Sözcü RupertColville, canlarını kurtarmak için Esed’in kontrolündeki bölgelere geçen 30 bin sivilden haber alamadıklarını aktararak, “Yüzlerce erkeğin hükümet kontrolündeki bölgelere geçtikten sonra ortadan kaybolduğuna dair endişe verici iddialara ulaştık” dedi. Colville, söz konusu 30 bin kişinin 10 gün önce Esed’in işgal ettiği bölgelere göç ettiğini ve yaşlarının 30 ila 50 arasında değiştiğini ifade etti.

81 ilde gıyabi cenaze namazı

Suriye’de savaşta özgürlük isteyen devrimcileri maddi ve manevi en büyük desteği veren, 3 milyon mazluma ensarlık yapan Türkiye’nin genelinde dün Cuma namazının ardından Halep’teki soykırımda şehit düşen siviller için binlerin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı. Halep için ellerini semaya kaldıran vatandaşlar, Esed/Hamaney rejimi ve Rusya’ya tepki gösterdi. Diğer yandan camilerin genelinde okunan Hutbe’de Halep’teki saldırılar konu edindi. Tüm Müslümanlar’ın Halep’e duyarlı olunması yönünde çağrı yapılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Halep’te insanlık ölmesin” kampanyasına destek çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilisim