İş arayışında olan vatandaşlar arama motorlarına sıklıkla İŞKUR iş ilanları TCDD personel alımı şartları gibi kelimeler aratmaya başlıyor. İş arayışında olan vatandaşlar için haberimizi derledik. İŞKUR hangi şartlarda işçi arıyor ve TCDD personel alımındaki şartlar gibi soruların yanıtı haberimizde. Peki, TCDD personel alımı şartları neler? TCDD memur alımı ne zaman yapacak, şartları neler? İşte tüm detaylar haberimizde…

Devlet Demir Yolları (TCDD) 60 sürekli işçi alımı yapıyor. Yayınlanan alım ilanına göre 13 Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçisi, 14 Lokomotif Tamircisi, 14 Elektrikçi, 12 Vagon İmal ve Tamircisi, 4 Kaynakçı, 3 Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü alımı yapılacak.

TCDD İLANLARINA BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENECEK OLAN BELGELER

Başvuru Formu Öğrenim belgesi, Nüfus cüzdanı fotokopisi, TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet Şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile İlgili mahkeme kararı istenecektir.), Askerlik durum belgesi (terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğunu belirtir), KPSS Sonuç Belgesi (2020 tarihli) İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı)

TCDD PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir. İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

İŞKUR’ca bildirilen NİHAİ LİSTEDE YER ALACAK ADAYLAR, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde www.tcddtasimacilik.gov.tr yayınlanacak 1’er adet resimli İş Talep Bilgi Formunu ve Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurarak www.tcddtasimacilik.gov.tr adresindeki ilan edilen tarihe kadar, aşağıda belirtilen adrese teslim etmeleri gerekmektedir.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığı İşçi İstihdam ve İş Mevzuatı Şubesi Oda No:2050 Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA.

Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

İŞKUR’ca bildirilen nihai listede yer alacak adayların evrak teslimi neticesinde sınava girip giremeyecekleri evrak teslim süresinin bitiminden sonra açıklanacaktır. Eksik veya uygun olmayan evrakla başvuran adayların evrakları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Sözlü sınavı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığı Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır.

Sınava ilişkin detaylar evrak teslimi sonrası internet sitemizden duyurulacaktır.(www.tcddtasimacilik.gov.tr) TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerine görev alacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

İşe başlatılan işçilerin deneme süresi 4 aydır. TCDD Taşımacılık AŞ’de işe başlayan adaylar, en az 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır. Sadece erkek adaylar başvuru yapacaktır. (İşyerimiz ağır ve tehlikeli iş kapsamında olduğundan ve işçilerin kol gücüyle çalışmasından dolayı)”

Editör: TE Bilisim