Umudumuz Şaban filmi bu akşam televizyon ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Filmin ekrana geldiği zamanlarda bazı karakterlerin hayat hikayesi merak ediliyor. Umudumuz Şaban’da rol alan Mardinli karakterini canlandıran Hikmet Taşdemir’nin son halinin nasıl olduğu internette araştırma konusu oldu. Mardinli’nin  son halini görenler şaşırdı! Ayrıntılar haberde..

Canlandırdığı kötü karakterle Türk sinemasına damga vuran isimler arasına giren Hikmet Taşdemir’in son hali görenleri şaşırtıyor.

Şimdilerde kameralardan uzak bir hayatı olan usta oyuncu, bir döneme damga vuran filmlerde canlandırdığı kötü karakterle hafızalara kazınmıştı.

40 yılını setlerde geçiren ve 60 filmde rol alan Yeşilçam’ın kötü adamı Hikmet Taşdemir, kendisine ve diğer Yeşilçam sanatçılarına yapılan vefasızlığı dile getirdi.

“Baba”, “Umutsuzlar”, “Leyla ile Mecnun”, “Yol” gibi onlarca Yeşilçam filminde rol alan Hikmet Taşdemir, 60 filmde rol almasına ve setlerde bir ömür geçirmesine rağmen unutulduğunu dile getirdi. Yeşilçam’a emek vermiş birçok oyuncunun kendisi ile aynı kaderi paylaştığını, hatta çok daha kötü durumda arkadaşlarının olduğunu da ekledi.

Yılmaz Güney tarafından keşfedilen 76 yaşındaki usta oyuncu, 53 yıllık eşiyle birlikte yaşadığı Silivri’de CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ü ağırladı. “Gönül hatırlanmak istiyor” diyen Taşdemir, kameranın ruhuna işlediğini dile getirdi.

Taşdemir, kamera karşısına geçmeyi özleyip özlemediği sorulduğunda ise, “Özlemez olur muyum? Şu an şu kamera karşısında nasıl heyecanlandığımı anlamadınız mı?” diye konuştu.

Sözü, otel odalarında ve parklarda hayatını kaybeden Yeşilçam oyuncularına getiren usta oyuncu, “Onlar ölmesin” dedi.

Eşinin ve kendinin emekli olduğunu söyleyen Taşdemir, yeni dönem yönetmenlerinin hep aynı kadrolarla çalıştığını ve Yeşilçam oyuncularını tanımadığını söyledi.

Yeşilçam’ın kötü adamı Hikmet Taşdemir, “Bakın ben daha ölmedim. Benim adım Hikmet Taşdemir, lütfen beni hatırlayın” dedi.

Hikmet Taşdemir kimdir?

Hikmet Taşdemir Türk, 1942 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Başrolünü Kemal Sunal’ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri ve Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil hafızalarda yer etti. Ayrıca Yılmaz Güney’in imzasını taşıyan Umutsuzlar filminde parmaksız isimli kiralık katili oynadı. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. TRT’de yayımlanan “Osmancık” ve “Küçük Ağa” dizilerinde rol aldı. Hikmet Taşdemir, 40 yılı aşkın senedir eşiyle Silivri’de yaşıyor.

YER ALDIĞI PROJELER

• Kurtdereli Mehmet Pehlivan, 1988

• Polis, 1992

• Bizim Mahalle, 1993

• Deli Balta, 1993

• Suikast, 1993

• Hesabım Bitmedi, 1998

• Kurt Kapanı, 2000

• Bir Yıldız Tutuldu, 2002

• Beşinci Boyut, 2005

• Arka Sokaklar, 2006

Editör: TE Bilisim