Türk Kızılay’ ı Meram Şubesi, Meram Belediyesi işbirliği ile pandemi kısıtlamalarının arttığı ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının başladığı şu günlerde yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için biraraya gelen Kızılay gönüllülerine Başkan Kavuş’ta eşlik etti. Gönüllülere moral ve manevi destek veren Başkan Mustafa Kavuş aynı zamanda dağıtılacak kolilerin taşınmasında ve araçlara yüklenmesinde gönüllülere yardım etti.

ŞUBE BAŞKANI AYDIN; “BAŞKAN KAVUŞ VE MERAM BELEDİYESİNE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Kızılay Meram olarak 1600 adet 800 Gr kıyma konserve ve 400 gıda kolisi dağıtımının yanı sıra 400 aileye 450 bin TL sanal paranın PTT yoluyla aktarıldığını ifade eden Türk Kızılay’ ı Meram Şube Başkanı Mustafa Aydın, kendilerine verdiği maddi ve manevi destekler için Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür etti. Bu desteklerin yanı sıra kendilerine tahsis edilen mekanın sorumluluklarını artırdığını da belirten Aydın, “Bu destekler bizim üzerimize düşen yükü ve sorumluluğumuzu artırıyor. Daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmenin çabasında olacağız. Verdikleri desteğin yanı sıra öncesinde yaptığımız ve bugün yapacağımız yardımlar içinde Meram Belediyesi büyük yük alıyor.  Yardıma muhtaç aileleri Meram Belediyesi ekipleri saptayıp bizleri bilgilendiriyor. ” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “KIZILAY’IN BİZİM GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ BAMBAŞKADIR”

Kızılay gönüllüleri ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sıcak evlerinizde çoluk çocuğunuzla oturmak varken şu soğuk kış gününde böylesi hayırlı bir hizmet için sokak sokak dolaşacak olmanız takdire şayandır. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Meram’da hizmet veren her kurum ve STK’nın Meramlılar için çalıştığına vurgu yapan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kurum, kuruluş ve STK’lar hemşehrilerimin farklı farklı ihtiyaçlarını gideriyor.

Biz elimizden geldiğince onların yanında oluyor, destek veriyoruz. Kızılay’ı tüm bu kuruluşlardan ayrı bir yere koyuyoruz. Dünyada nam yapmış ülkemizin yıldızı Kızılay’ın yanında olmamamız ve destek vermememiz mümkün değildir. Bu, dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak inşallah. En büyük hizmetlerden birini sizler veriyorsunuz Meramımıza. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaya, destek vermeye, sizlerle koşmaya, iyilik deyince ilk akla gelen yardım ve duyarlılığın öncüsü Kızılay ile işbirliğine her daim devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Türk Kızılay’ı Meram Şube Başkanı Mustafa Aydın, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a desteklerinden dolayı ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti. Daha sonra Başkan Kavuş ile birlikte yardım kolilerini araçlara taşıyan gönüllüler, kolileri dağıtmak için yola çıktılar.

Editör: TE Bilisim