Muğla’nın Ula ilçesindeki Akyaka Mahallesi’nde tek başına yaşayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27),16 Temmuz’da Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezine gitmek için evinden ayrılmış, aynı gün ablası Sibel Gültekin ile telefonla görüştükten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Olayın ardından kısa bir süre sonra Gültekin’in vicdanları yaralayan bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıktı. Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca suçunu itiraf etti. Olayın yargıya taşınmasının ardından katil zanlısı Avcı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

CHP’Lİ VEKİL: DAVADAN VAZGEÇİN

Dava süreci devam ederken son birkaç gündür cinayete ilişkin flaş gelişmeler yaşanıyor. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesi olayının ardından CHP’li bir milletvekilinin baba Sıddık Gültekin’i telefonla arayarak “davadan vazgeç” dediği ifade edildi. CHP’li Girgin tüm bu açıklamaları kabul etmese de Gültekin’in babası basın açıklamasında Girgin fotoğrafını da göstererek iddiaları doğruladı ve sözde kadın haklarını savunan CHP’nin Milletvekili Süleyman Girgin’in davadan vazgeçmesi için kendisini ikna etmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca acılı baba, Cemal Metin Avcı’nın annesine dikkatleri çekti. Annenin CHP Muğla Teşkilatı’nda görevli bir isim olduğunu ifade etti. Şimdi ise sürecin nasıl devam edeceği ise merak konusu…

Yaşanan tüm bu gelişmelerin yanı sıra kendilerini kadın hakları savunucusu olarak lanse eden ve sosyal medyadaki resimlerinde mor halka kullananlar yaşanan elim hadiseye karşı sessizliğini koruyor.

CHP’NİN SESSİZLİĞİNE TEPK YAĞIYOR

Bu durum ise sosyal medya ve diğer tüm mecralarda tepki toplamaya devam etmekle birlikte vatandaşlar mor halkalıların Gültekin hadisesi ile kadın haklarından tamamen uzak bir yapı olduğunu dile getiriyor.

İşte vatandaşların mor halkalılara ve CHP’li kadın hakları savunucularına karşı sosyal medya aracılığıyla yayınladıkları tepkileri:

Pınar Gültekin’in babası açıkladı: Bana davadan vazgeç diyen CHP’li Girgin

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim