Kuruluş Osman Savcı Beyin oğlu Bayhoca kimdir? Bayhoca ve Osman Bey düşman mı, dost mu? ATV ekranlarının vazgeçilmezi ve Çarşamba akşamlarının reyting rekortmeni Kuruluş Osman Savcı Bey’in oğlu Bayhoca ile gündemde. Dizi senaryosuna dahil olan Bayhoca henüz ortaya çıkmadı fakat yayımlanan fragmanla merak konusu oldu. Dizinin sıkı takipçileri ise Bayhoca’nın gerçekte kim olduğunu merak ederek arama motorlarında araştırma yaptı. Bu kapsamda Bayhoca trend oldu. Peki, Kuruluş Osman Savcı Beyin oğlu Bayhoca kimdir? Bayhoca ve Osman Bey düşman mı, dost mu? Detayları sizler için derledik

KURULUŞ OSMAN SAVCI BEYİN OĞLU BAYHOCA KİMDİR?

Bayhoca (1268 – 1284, Hamzabey), Vikipedia’da yer alan bilgiye göre Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup olup Saru Batu Savcı Bey’in iki oğlundan birincisidir. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin yeğenidir. Ermenibeli savaşı (1284) esnasında ölmüştür.

BAYHOCA VE OSMAN BEY DÜŞMAN MI, DOST MU?

Bayhoca ve Osman Bey’in tarihte düşman olup olmadığı hakkında net bir bilgi yok fakat birbirlerine düşmanlık etmediği konusunda bazı tarihçilerin ittifak ettiği bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim