Çekimleri tam 3 yılda tamamlanan TRT 1’in yeni sezondaki başarılı projesi Uyanış: Büyük Selçuklu’nun çekildiği yerler oldukça dikkati çekiyor. Anadolu Selçuklu Obası, Kınık Obası, Şelemzar, Isfahan, Bizans Kalesi, Alamut Kalesi tarihi ve gizemli görüntüleri yansıdığı mekanlar İstanbul’da nerede sorusu sıkça araştırılıyor. Peki, saraylar, medreseler ve kervansaraylarla seyirciyi yüzyıllar öncesine gizemli bir yolculuğa çıkaran TRT 1’in beğenilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu nerede çekiliyor? İşte Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin İstanbul’da çekildiği yer hakkında merak edilenler yazımızın devamında.

Uyanış Büyük Selçuklu nerede çekiliyor?

Dizinin çekimleri için İstanbul Beykoz ve Riva’da yer alan ormanlık alanlar kullanılıyor.

Dizinin hazırlığı ne kadar sürdü?

Akli Film imzalı Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin hazırlıkları 3 yılda tamamlandı.

Yeni sezonda yayın hayatına güçlü bir giriş yapan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi kostümleri, çekim yerleri ve konusuyla dikkatleri çekiyor.

TRT’nin yeni dizisi için özel olarak hazırlanan kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray, 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi yer alıyor.

Yaklaşık üç yıl süren senaryo çalışmasından sonra 13 aylık hazırlık süreci tamamlanan dizi için açık ve kapalı olmak üzere inşa edilen iki ayrı platoda 350 dekor çalışanı, 100 marangoz ve 60 kişilik destek ekibi görev almıştır.

Özel olarak hazırlanan 7 bin 500 metrekare kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray, 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi kurulmuştur.

Kostüm atölyelerinde ise Büyük Selçuklu dönemine ait 3 bin 500 adet aksesuar ve 5 bin parçalık kostüm imal edilen Uyanış: Büyük Selçuklu, yeni bölümleriyle ekranlara geliyor.

Editör: TE Bilisim