Tüm dünya koronavirüs salgınına karşı mücadele ederken piyasalar sallantılı geçiyor. Özellikle küresel ekonomide yaşanan çalkantılı süreç para birimlerinin üzerindeki etkisi arttırmaya başladı. Merkez Bankası’nın döviz rezervinin azalmış olması ve devam eden cari açık nedeniyle TL düşüşe geçmeye başladı. Peki, Dolar neden yükseliyor? Dolar düşer mi yükselir mi? İşte 27 Ekim 2020 Dolar uzman yorumları

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR? DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? 27 EKİM 2020 DOLAR UZMAN YORUMLARI

Dün 8 lirayı aştıktan sonra bu sabah da yükselişte olan dolar/TL 8,1510 ile tarihi zirveyi yeniledi. Kur şu dakikalarda 8,14’te seyrediyor.

Euro/TL ise 9,61’de işlem görüyor.

ABD seçimleri öncesinde ülkedeki destek paketine yönelik belirsizlikler ve özellikle Avrupa’da artan vaka sayılarının piyasalar üzerindeki baskısı satış getirmeye devam ediyor. ABD borsaları dün son 1 ayın en sert düşüşünü kaydederken bugün de Asya borsalarındaki düşüşler devam ediyor.

Uzmanlar yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveni endeksinin takip edileceğini belirtti.

Dövizdeki yükselmenin nedenlerinde biri ise pandeminin giderek tüm ülkelerde ikinci dalga olarak adlandırılan yükselişi ise tüm ekonomileri ve tabii ki Türkiye’yi de olumsuz etkiliyor. Bir diğer neden ise Merkez Bankası’nın rezervlerinin yüzde 47 azalmayla 42 milyar dolara inmesi. Cari açığın yapısal olarak devam etmesi nedeniyle rezervlerdeki erimenin devam edeceği beklentisi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün Citibank tarafından düzenlenen Citibank Yatırımcı Konferansında uluslararası dev şirketlerin temsilcileriyle görüşeceğini, toplantıdan gelebilecek haberlerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini dile getiren uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı çalışmaları, ABD’de teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin gelişmelerin de gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim