Suat Arslanboğa hangi takımlı? Suat Arslanboğa kimdir nereli? soruları sporseveler tarafından sıkça araştırılıyor. Fenerbahçe ve Alanyaspor bu akşam karşı karşıya gelecek. İki takımda 3 puanı hedeflerken kazanan takım zirveye bir adım daha yaklaşacak. Dev maçı Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak üçlüsü yönetirken mücadelenin VAR hakemi de Suat Aslanboğa oldu. Peki, Suat Arslanboğa hangi takımlı? Suat Arslanboğa kimdir nereli?

SUAT ARSLANBOĞA HANGİ TAKIMLI?

Bir röportaj’da abisinin zorlaması ile hakem olduğunu açıklayan Suat Arslanboğa Beşiktaş’ı tuttuğu biliniyor.

SUAT ASRLANBOĞA KİMDİR NERELİ?

1978 doğumlu Arslanboğa uzun yıllar profesyonel hakem olarak süper lig’de görev yapmıştır. Baba tarafından aslen Malatya’lıdır ve Malatya’da doğmuştur.

Bir röportaj’da abisinin zorlaması ile hakem olduğunu aslında hiç hakem olmak istemediğini belirtmiştir. En önemli özelliklerinden biriside cesaretidir. Cizre, Şırnak, Silopi ve Bitlis gibi yerlerde maçlar yönetmiş, fiziki gücünü ve kuvvetini buzda kros yaparak geliştirmiştir. Hakemliğe 1996 yılında adım atmış, ilk profesyonel karşılaşmasını 26 Ağustos 2001 tarihinde yönetmiş, Süper Lig’e ise 2007 ve 2008 sezonunda çıkmıştır.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulundan mezun olmuştur. 6 sene memleketinin takımı Malatyaspor altyasında futbol oynayan Suat Arslanboğa Tijen Hanım ile evlidir, bu evliliğinden Seher isminde bir kızı ve Yiğit isminde bir oğlu vardır.

Editör: TE Bilisim