Furkan Benli-İstanbul

Yemen halkı, Libya ve Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanmasında baş aktör olan Türkiye’ye başlatılan sosyal medya kampanyasıyla yardım talep etti.

“Yemen Türkiye’nin müdahalesini talep ediyor” etiketi ile günlerdir süren kampanyada binlerce paylaşım yapıldı.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Paylaşımlarda Yemenliler, bölgede iç savaşa ve katliamlara neden olan BAE ve Suudi Arabistan’dan ülkeyi kurtarma çağrısı yapılarak Körfez koalisyonunun bugüne kadar ülkeye ölümden başka bir şey getirmediği vurgulandı

Libya’da büyük bir caddeye Kanuni Sultan Süleyman’ın adı verildi | Suudiler değiştirmişti!

Dünya

Habere Git

ve Türkiye’nin Libya’daki başarılı adımlarını Yemen’de de atması gerektiği ifade edildi.

Gazeteci yazar Cabir el-Haremi konu hakkındaki açıklamasında “Yemen halkı “Yemen Türkiye’nin müdahalesini talep ediyor” başlığıyla sosyal medya dikkat çeken bir kampanya başlattı. Kampanyada Türkiye ile iş birliği yapılarak ülkeyi savaş alanına çeviren ve bölgenin zenginliklerini çalarak işgal eden Suudi ve BAE koalisyonunun kötü emellerinin artık bitirilmesi isteniyor.” ifadelerini kullandı.

“SUUD VE BAE BELASINDAN KURTARIN”

Yemenli gazeteci Vasık el-Hudva yaptığı paylaşımda “Suudi Arabistan hangi ülkeye girse orada bir felaket ortaya çıkıyor. Aynı şekilde BAE de herhangi bir ülkeye girdiğinde yıkıma neden oluyor.

Libya hükümeti, BAE ve diğer Arap ülkelerin Hafter’e verdiği desteğin ayrıntılarını açıkladı

Dünya

Habere Git

Şu an bu iki musibet bizde (Yemen’de) varlık gösteriyor. Bu sebeple Yemenliler açlık, ölüm ve aklınıza gelebilecek her türlü kötülüğü yaşıyor. İnşallah sizler bizim yaşadıklarımızı yaşamazsınız. Yemenliler olarak Türkiye’nin ülkemizdeki Suud ve BAE belasını temizlemesini istiyoruz. Libya’da yaptığı gibi. Herkesten “Yemen Türkiye’nin müdahalesini talep ediyor” çağrımıza destek vermesini rica ediyorum.” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’NİN LİBYA BAŞARISINA İŞARET

Türkiye’ye yapılan çağrılarda şu ifadeler kullanıldı:

“Yemen halkı Türkiye’yi ülkedeki acıları bitirmek ve Yemen’i eski günlerine geri döndürmek için bekliyor.” “Yanlış ittifak ülkeyi böldü ve harap etti. Şu an Yemen’de ölüm, açlık ve hastalık baş göstermiş durumda. Ülkede soykırımın olmasını mı bekliyoruz? Türkiye’nin yardımını istiyoruz.” “Libya’nın Türkiye ile ittifakının nasıl başarılı olduğunu gördük. Aynı zamanda Suudi ve BAE’nin Yemen’deki 6 senelik ittifaklarını gördük. Gizli hapishanelerin açılması, işgal, meşru ordunun bombalanması dışında hiçbir şey gerçekleşmedi.” “Körfez ittifakı 6 senedir Yemen halkının kanını dökmekten başka bir şey yapmadı. Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti aylar içerisinde Bin Selman, Bin Zayid ve Sisi’nin paralı askerlerini bölgeden nasıl temizlediğine şahit olduk.”

NE OLMUŞTU?

Yemen’de 2014’te Husiler ve Ali Abdullah Salih’e bağlı birlikler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar başladı.

Yemen son durum haritası – Harita: Mepa News

Yemen, 6 yıldır süren iç savaşla dünyanın en fakir ülkelerinden biri haline geldi. Savaşta 112 bin kişi öldü, 28 milyonluk nüfusun 24 milyonu insani yardıma muhtaç durumda.

Koalisyon’un Yemen’e müdahalesi, ülkedeki insani krizin ortaya çıkmasına yol açtı.

KOVİD-19 ÖLÜM ORANI 4 KAT DAHA FAZLA

Yemen’deki Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Yemen’de yüzde 25’e yaklaşan ve endişe verici şekilde yüksek olan Kovis-19 kaynaklı ölüm oranı, dünya ortalamasından yaklaşık 4 kat fazla.” ifadelerine yer verildi.

Yemen’de bugüne kadar koronavirüs nedeniyle 164 kişi hayatını kaybetti, 728 vaka tespit edildi.

Editör: TE Bilisim