Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, programda koronavirüs salgınına dair açıklamalarda bulundu. Pandeminin tek başına maske ve mesafe ile tanımlanacak bir süreç olamayacağını belirten İmamoğlu, Kovid-19 salgınının Türkiye’de ve İstanbul’da endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

“ÇEMBER DARALIYOR”

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre hasta sayılarının yüzde 50’sinin İstanbul’da olduğunu hatırlatan İmamoğlu “İstanbul’da kontrol dışı bir süreç yaşıyoruz. Ben de bunu deneyimledim. Görüyoruz ve herkes farkındaki bu iş, mart-nisan-mayıs dönemindeki gibi değil. Çemberi gittikçe daralan biçimde çok yakın çevremizde neredeyse herkesin bu hastalığı yaşadığını görüyoruz” diye konuştu.

“ÇOK HIZLI HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”

“Ben İstanbul adına konuşmak zorundayım.” diyen İmamoğlu, “En az 14 gün boyunca ölüm sayıları ve sağlık personeli hastalanma sayısı azalacak. Türkiye’mizin ve özellikle İstanbul’umuzun şu anki verilerine baktığımızda iki kriteri de önümüze koyduğumuzda kesinlikle bir kapanmanın şartlılığı ortada.” dedi.

İmamoğlu açıklamasında ayrıca verilerin nisan ve mayıs aylarından çok daha ileride olduğunu söyleyerek “İstanbul için çok hızlı hareket etmemiz gerektiğinin altını çizelim.” İfadelerini kullandı.

“2-3 HAFTADA VAKALARI AZALTIRIZ”

2-3 haftalık bir fedakarlıkla tırmanmakta olan hasta-vefat sayısını aşağı doğru indirmek zorunda olduklarını vurgulayan İmamoğlu “Nisan- mayıs gibi yaza giden bir dönem içinde değiliz. Daha soğuk günlere doğru giden bir dönemin başındayız. Kasım ayındayız. Bilim insanlarını, hekimleri dinlediğimde benim de bu uyarıları yapma zorunluluğum ortaya çıkıyor. Devletimiz güçlüdür. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda donanımlı bir hazırlık yaparız, seferberlik süreci tanımlarız. Büyükşehir, belediyeler, valilik top yekun donanımlı bir hazırlık yaparız, doğru zamanı açıklarız ve hep birlikte İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını seferberlik duygusu ile gideririz. Nasıl daha bunu önce hep birlikte hallettik, yine hallederiz” dedi.

Salgın zamanında asla yapılmayacak şeyi yine CHP yaptı | İmamoğlu sağlık ocağını satmış

Politika

Habere Git

İETT’den itiraf: Hat seferleri iptal edildi

Gündem

Habere Git

CHP’li İmamoğlu’nun “10 bin yeni servis plakası” açıklamasına servisçiler ayaklandı: Tahdit tehdit olmaya başladı!

Gündem

Habere Git

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu’nun 500 günlük karnesini açıkladı

Politika

Habere Git

Editör: TE Bilisim